Notícies de la Cambra

La Cambra descobreix Sierra Leona i Libèria

La Cambra de Tarragona ha liderat la primera missió empresarial de l’Estat espanyol, i una de les poques d’Europa, que ha posat els peus a Sierra Leona i Libèria. No ha estat gens fàcil assolir-ho.

I és que com explica Roberto Barros, responsable d’internacionalització de la Cambra, “portem més de dos anys treballant per fer-ho possible”. La complexitat rau en la difícil situació no només social i econòmica de la regió, després de diferents sagnants conflictes armats, “sinó en el fet que tal i com estan les comunicacions i les infraestructures, programar aquesta missió  requereix una planificació prèvia força acurada”.

“L’esforç ha valgut molt la pena”, reconeix Barros. Tant que ja s’està treballant en tot un cartipàs de properes accions per aprofitar “el potencial d’aquests dos països, on tot i haver-hi una demanda bàsica necessiten comprar-ho gairebé tot a l’exterior”.

Arribats a aquests mercats Barros destaca que els ha sorprès el nivell de seguretat. “Similar al d’altres països de la regió. A Sierra Leona, sobretot, els segueix pesant, i molt, la imatge que el seu país té a nivell internacional per pel·lícules com Diamants de sang”.  I afegeix que “aquesta ja no és la realitat del país. Ens hem trobat uns empresaris, en la seva majoria libanesos, molt receptius i agraïts i amb ganes de tancar acords. De fet hem realitzat més de 200 contactes comercials”.

Malgrat que la imatge del país ja no s’ajusti als clixés que en tenim a Occident, el cert és que la presència europea “no passa de ser simbòlica, per la qual cosa les oportunitats de negoci en tots els sectors hi són”. Ara bé, Barros no recomana “anar-hi per lliure. Qui tingui interès en fer-ho millor que abans s’assessori molt bé i nosaltres li podem oferir aquest assessorament”.

Roberto Barros reconeix que “el fet que la missió hagi comptat amb nou empreses explica aquesta prevenció. La qual cosa és lògica ja que hem anat a mercats pràcticament verges pels nostres exportadors. Estic segur que en les properes prospeccions augmentarà notablement els nombre d’inscrits”.

A més de Sierra Leona i Libèria s’han visitat dos països més, Costa d’Ivori i Burkina Faso. La missió, recordem-ho, va acabar fa uns dies i avui la Corporació tarragonina n’ha fet el primer balanç.


Segueix-nos!

Agenda