L'FP Dual a l'empresa

La Formació Professional a les empreses

people-collage-design.jpg

Què és la Formació Professional?

La Formació Professional Dual (FP Dual) és una modalitat de Formació Professional que es fa en règim d'alternança entre el centre educatiu i l'empresa. L’FP Dual permet a l'estudiant rebre una formació al centre educatiu i alhora posar en pràctica allò que s'ha après en un centre de treball.

Davant de la mancança de professionals qualificats, l’FP Dual dona resposta a les necessitats del mercat laboral. La col·laboració entre les empreses i instituts en el procés formatiu dels alumnes, millora la inserció laboral dels alumnes que la cursen.

La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa, aquesta distribució de la formació.

Beneficis per les empreses

  1. Captació de talent a l’etapa formativa, fomenta la innovació i millora el currículum formatiu de l’alumnat. L’empresa col·labora conjuntament amb els centres educatius mitjançant les pràctiques professionals a les empreses.
  1. Fomentem la responsabilitat social de les empreses. Millora l’ocupabilitat dels alumnes respecte a altres modalitats formatives. Els alumnes adquireixen experiència professional i coneixen la realitat del mercat laboral. Creem una imatge actual i de compromís amb la societat. 
  1. Redueix costos de selecció, de formació i d’adaptació dels treballadors als llocs de treball. És una inversió rendible. 
  1. Contribueix a la professionalització dels sectors, adaptant els continguts formatius a les necessitats reals que estan en un canvi constant. 
  1. Innovació i noves idees. La presencia d'estudiants joves i en formació pot aportar noves perspectives i una visió innovadora  a la empresa, fomentant un ambient de creativitat i renovació.

T'acompanyem en la implantació

Des de la Cambra de Tarragona oferim un assessorament tècnic, personalitzat i gratuït per les empreses que volen iniciar-se o ampliar els coneixements sobre l’FP Dual.

 

Contacta'ns i t'informarem sense compromís:

fp-empresa.jpg

Segueix-nos!

Agenda