Notícies de la Cambra

"Un massai amb un Iphone té avui més informació que el president dels USA fa 15 anys"

Emilio Cuatrecasas, president del bufet referència Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, ho té molt clar: la globalització encara no ha arribat del tot (això si, no té aturador) i els canvis que venen, a tots els nivells, transformaran la nostra societat fins a un punt que no som capaços ni d’imaginar. Emilio Cuatrecasas dóna  feina a gairebé un miler d’advocats repartits per 25 oficines d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia, però en la seva intervenció en el marc d’una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Cambra amb el suport de Repsol, ha tret l’ànima d’emprenedor visionari i empresari que porta dins més que no pas la d’advocat.

Emilio Cuatrecasas assegura que és imprescindible obrir-se al món i que això passa per parlar anglès amb la fluïdesa d’una llengua materna. Tant ens ajudaria posseir  aquests coneixements (que hores d’ara els manquen a prop d’un 70 per cent d’espanyols) que resoldrien bona part dels nostres conflictes interns i externs, ja que dominar un idioma com l’anglès et situa a un altre nivell de raonament i posició al món, ha assenyalat.

I a partir d’aquest moment Cuatrecasas ha deixat l’auditori atònic explicant les seves experiències, consideracions i els grans projectes que ja són una realitat i que canviaran el món com ara la impressora 3D que és capaç “d’imprimir” bistecs que es poden consumir, la instal·lació de xips al cervell, la integració de nanorobots al cos, cotxes intel·ligents que no precisaran de conductor... “un massai amb un Iphone té avui més informació que el president dels Estats Units fa 15 anys”, ha dit per demostrar que res de tot això és ciència fícció.

“No podem perdre el tren de la modernitat, vivim en un canvi permanent”, ha assenyalat, a l’hora que per aprofitar aquesta realitat ha recomanat a les empreses tenir “visió i missió”.

Preguntat sobre la situació d’Espanya s’ha declarat “pessimista” per l’excés de “supèrbia i la manca de diàleg”. Tot i que s’ha mostrat confiat en que quan sortim de la recessió en sortirem amb força “ja que la població ha fet grans esforços”.

(Entra al twitter de la Cambra de Tarragona i trobaràs les frases més destacades que va pronunciar Emilio Cuatrecasas en el decurs de la seva intervenció.)


Segueix-nos!

Agenda