Notícies de la Cambra

(VÍDEO) García-Legaz: "Fora d'Europa hi ha més vida econòmica que a Europa"

Jaime García-Legaz, Secretari d’Estat de Comerç del Ministeri d’Economia i Competitivitat, ha inaugurat la jornada “Suport financer a la internacionalització empresarial”, celebrada a la Cambra de Tarragona. Una iniciativa que ha aplegat taules de treball i intervencions en les que s’ha posat en valor la necessitat de la internacionalització, diferents empreses han explicat les seves experiències i s’han presentat les eines i les línies de col·laboració i ajut que s’impulsen des de l’administració.

De fet, en la seva intervenció García-Legaz ha estat molt clar i ha explicat que des de l’inici de la crisi ha desaparegut un 17 per cent de les empreses espanyoles. “Ara bé, les que tenien un pla d’internacionalització no només no estan pitjor, sinó que estan millor”.

En aquest sentit ha celebrat l’esforç que en matèria de comerç exterior estan fent moltes companyies. Les ha animat a no defallir “i a no cometre l’error de replegar-se cap al mercat nacional un cop superada la recessió”.

I és que al seu entendre sortir a fora ha d’estar dins l’estratègia natural de la pime. “Fora d’Europa hi ha més vida econòmica que no pas dins Europa. I això és així i no canviarà d’un dia per un altre”.

Després de repassar els mercats més interessants pels exportadors, tots fora d’Europa, ha lloat i ha posat com a exemple l’actitud de la Cambra de Tarragona, “una Cambra que ha estat capaç d’anar a mercats i països, molt complexos, on no hi havia presència empresarial espanyola. Avui podem dir que la Cambra de Tarragona és un referent nacional pel que fa al coneixement i èxit als mercats africans i d’això en poden donar fe les empreses de Tarragona, Catalunya i Espanya que han fet i fan negocis en aquells mercats gràcies a la Cambra de Tarragona”.


Segueix-nos!

Agenda