Notícies de la Cambra

Dídac Lee: "Hem de dedicar més temps a trobar la nostra vocació"

El “Bon dia Tarragona” de la Cambra ha tingut com a convidat a un autèntic referent de l’emprenedoria dins i fora del nostre país. Es tracta de Dídac Lee, fundador i conseller delegat del grup tecnològic Inspirit, directiu del FC Barcelona i responsable de la seva àrea tecnològica i fundador del que avui és Tradeinn, líder europeu en ecommerce dins el sector de la roba i el material esportiu. En aquesta sessió s’ha estrenat un nou format de “Bon dia Tarragona” basat en l’entrevista i en el que s’ha donat més veu i temps a les preguntes dels assistents.

Dídac Lee ha admès que “vaig començar a emprendre sense ser conscient que estava emprenent” i que va arribar a fer el que està fent després d’aparcar activitats molt diverses. Per això recomana “dedicar més temps a trobar la nostra autèntica vocació”.

En la seva intervenció Dídac Lee, que s’ha definit “com un emprenedor a qui li agrada crear. Per mi la creació acaba en el moment en que un client compra el producte” ha repassat la seva trajectòria emprenedora i ha recomanat “desdramatitzar l’error. Ara bé, quan ens equivoquem, ens hem d’equivocar ràpid i barat”. Per ell el concepte d’emprenedor “és el d’una mena d’Indiana Jones, que està al mig de la selva, sap el que busca, però no sap ben bé on va i per tant és normal equivocar-se”.

Preguntat sobre la importància de la formació per emprendre, Dídac Lee assegura que “la formació no és decisiva, però si que ho és rodejar-te d’un equip motivat amb coneixements suficients per assolir el següent pas: aconseguir recursos”. És en aquest punt quan ha afegit que, tot i les dificultats “avui en dia hi ha més capital que bons projectes”.

Membre de la Junta Directiva del Barça “el primer directiu del FC Barcelona que ha treballat en un restaurant xinès”, com s’ha definit amb humor, Dídac Lee ha explicat el creixent posicionament del Barça dins les xarxes socials i en el camp de les noves tecnologies a escala global. “En tres anys hem desenvolupat una dotzena d’aplicacions, som líders. Però més important que això, i en aquest cas, és convertir-te en un Club estimat. I això és veu quan pel món trobes nens que llueixen amb orgull la samarreta amb els colors del Barça”.

Pel que fa a la internacionalització de les activitats ho té clar: “jo crec en les empreses multilocals”.

Qui és Dídac Lee Hsing

Dídac Lee va començar la seva trajectòria professional als 21 anys, amb només 18.000 euros, quan fundà el que avui és el grup tecnològic Inspirit. Aquestes empreses són l’exemple de que un nou teixit empresarial és possible i també que és possible convertir-se en empresa líder dins el seu sector a nivell mundial mitjançant la innovació, recerca i desenvolupament, sense necessitat d’estar a la gran capital.

Inspirit està integrat per nou empreses de base tecnològica i clar perfil innovador que operen en diferents sectors (màrqueting online, seguretat informàtica, enginyeria de software, e-commerce):ZyncroSpaminaFhiosThe EtailersHotelerum,AlpifyMatrix y el Centro de Desarrollo Intercomgia Buenos Aires,  que dóna feina a més de 80 enginyers. Totes elles destaquen per ser capdavanteres a nivell global. El grup està integrat per més de 400 treballadors, el 80 per cent són enginyers i treballen a Barcelona, Madrid, Buenos Aires, Brasil, Japó, Mèxic, França, Itàlia, Xina i Silicon Valley, on competeixen contra els més grans del sector.

Dídac Lee també va fundar Scubastore al 1998, origen de l’actual grup Tradeinn, la primera xarxa de botigues online especialitzades en material esportiu i líder europeu en ecommerce del seu sector. Amb més de 300.000 clients, Tradeinn ven en més de 220 països de tot el món i les seves botigues estan especialitzades en material esportiu de submarinisme, ciclisme, trekking, tennis, pàdel, natació, motociclisme, pesca i esquí.

També es un dels directius més joves del Futbol Club Barcelona, on és responsable de l’Àrea Tecnològica. Com a directiu del FCB el seu objectiu és convertir el Club en líder mundial en New Media, Social Media, Mobile Apps y contribuir a la internacionalització del Club mitjançant les noves tecnologies.

És Conseller de Sage.

Reconeixements

La tasca de Dídac Lee ha estat reconeguda a nivell nacional i internacional. Un dels més destacats va ser el reconeixement del Founder Institute, la més gran associació del món en empreses tecnològiques, com a millor mentor de start ups europeu.

El passat 10 d’octubre va rebre el darrer guardó, el Tweets Awards 2013, que el reconeix com l’emprenedor més ben valorat a Twitter.

Altres mèrits: Gironí de l’Any” (2006), Millor emprenedor Tecnològic por la Cambridge University (2005), Millor Empresari de l’Any d’AIJEC (2006), Millor Empresa TIC de l’Any” de la UEP (2007), Premi Ferrer Salat a l’Empresari del Futur de Foment del Treball (2007), Premi Millor Emprenedor d’Ultramar del Govern de Taiwan, Premi al Millor Jove Emprenedor Creatiu de Catalunya 2007 de la Jove Cambra Internacional de Catalunya. Ha estat escollit pel IESE com un dels 20 empresaris menors de 40 anys més influents. L’any 2011 va quedar finalista al Premi Emprenedor que anualment concedeix la revista Emprendedores. El desembre de 2011 se li va concedir el Premi Nacional d’Internet per la Generalitat de Catalunya. Premi Emprenedor de l’Any, l’abril de 2012, concedit por Ideateca.

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol i Abertis Autopistas i la col·laboració de la Diputació de Tarragona i Nespresso.


Segueix-nos!

Agenda