Notícies de la Cambra

El Baix Penedès promocionarà el seu potencial logístic per atraure inversors estrangers

El Baix Penedès s’ha marcat l’objectiu de promocionar internacionalment el seu potencial logístic per tal d’atraure inversors estrangers. La primera acció consistirà en l’organització d’una missió inversa amb empresaris de Flandes (Bèlgica) que arribaran al Vendrell el proper 28 d’abril.

Així ho ha explicat a la Cambra de Tarragona, en roda de premsa, Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, acompanyat per Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona i per Kenneth Martínez, regidor d'Educació i Ocupació de l’Ajuntament del Vendrell.

Aquesta iniciativa, desenvolupada per l’Ajuntament del Vendrell, consistirà, doncs, en portar empresaris dels sector logístic per mostrar-los-hi el potencial del Baix Penedès com a espai  idoni  per a la instal·lació de nova activitat econòmica i concretament per desenvolupar activitats logístiques donada la seva excel·lent situació geogràfica i accés a infraestructures de primer nivell, així com l’àmplia disponibilitat de sòl industrial a costos menors als de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La primera acció, la missió inversa, estarà per empreses de la regió de Flandes, Bèlgica, donada la seva especialització i densitat empresarial en el sector logístic. De fet, Flandes és la principal zona de distribució de mercaderies d’Europa amb la concentració més alta de ports del món, tres dels quals són considerats de primera categoria.

L’aposta per aquest sector es basa en el canvi de tendència global en la ruta de mercaderies procedents del mercat asiàtic, apostant pels ports del sud de la Mediterrània en contraposició als ports del nord, tradicionalment porta d’entrada de mercaderies d’Europa. Aquest fenomen es dóna gràcies a la reducció de temps de trajecte entre els ports de la Mediterrània i els asiàtics, per la possible saturació de les xarxes ferroviàries nord-europees i per la reducció de temps d’entrega global de mercaderies en dos o tres dies.

 

Objectiu:

 

·          Presentar als potencials inversors els diferents espais industrials existents a la comarca, mostrar els serveis d’acollida empresarial, oferir presentacions i conferències sobre el marc normatiu al nostre territori, ponències específiques de territori i infraestructures.

 

 

·          Mostrar les principals infraestructures presents i previstes de les que disposa i disposarà el territori

 

·          Visitar les principals empreses de la comarca i instal·lacions rellevants per mostrar el teixit empresarial i afavorir l’intercanvi d’impressions.

 

·          Presentar els diferents atractius des del punt de vista de qualitat de vida de la comarca, tot realitzant una mostra del trinomi: clima, entorn i cultura.

 

Empreses participants a la delegació empresarial de Flandes

AJK, Crossrail Benelux, Move Intermodal, Saelens Intertransport, Scanfor, Sea Invest i Real NV, i Indaver.

 

Per tal d’assolir aquests objectius s’ha programat la visita a vuit empreses del sector logístic interessades en posicionar-se al sud d’Europa i especialitzades en transport i emmagatzematge de mercaderies generals, a dojo, transport de mercaderies químiques i distribució intermodal de contenidors, d’entre les que en destaca una especialitzada en el transport de mercaderies per ferrocarril. A més, a aquesta delegació empresarial s’hi uneix una consultora especialitzada en investing per tal de conèixer millor el territori i poder així posicionar-lo per a futures opcions d’expansió empresarial.

 

El seu perfil majoritari es de companyies de tamany mig-gran que oscil·len entre els 200-500, encara que també n’hi ha de 5.500 treballadors. La facturació mitjana de cadascuna supera el 100 milions d’euros anuals. Generalment, es caracteritzen per la seva presència en diversos països centreeuropeus i de l’Est (3-9 països). I en el desenvolupament de la seva activitat és important la multimodalitat (operació en mitjans terrestres en carretera o tren, marítims o aeris), encara que també n’hi ha del sector industrial o mediambiental.

 

Suport i col·laboracions:

 

Aquesta acció compta amb la col·laboració i suport de la Cambra de Tarragona,  Diputació de Tarragona, Consell Comarcal del Baix Penedès, SOC, ACCIÓ, Port de Tarragona, Cimalsa i els ajuntaments que conformen el Baix Penedès. També participen AEQT, Trade&Investment Flandes de la Ambaixada de Bèlgica a Barcelona, i la Cambra de Comerç Belgo Luxemgurguesa.

 

Agenda de treball

Primer dia- 28 Abril : Arribada i recepció

 

-          Presentació i benvinguda al Baix Penedès

 

Segon dia- 29 d’Abril: Visita a l’entorn i sopar institucional

 

-          9:00h  Presentació de la comarca

-          9:45h  Visita a la Zona Idiada

o   Polígon d’activitat econòmica

o   Visita a Applus Idiada

-          13:00h Visita Port de Tarragona

-          18:30h Trobada institucional amb les autoritats i agents territorials.

 

Tercer dia- 30 d’Abril: Visita a l’entorn i tornada

 

-          9:00h   Visita al Parc Empresarial de Calafell

-          10:15h Visita Saint Gobain

-          12:00h Meeting i networking

 

Annex: Programa del Meeting

 

-          Cimalsa:  Empresa pública de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d'infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística.  En aquesta ocasió es presentaran els avenços del centre Logis Penedès, així com la promoció d’aquesta infraestructura.

-          Invest in Catalonia: Departament d’ACCIÓ , de l’agència de competitivitat empresarial de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la promoció exterior i captació d’inversió empresarial per al territori català.

En aquesta ocasió ens parlaran de l’atractiu d’invertir a Catalunya i de les principals premisses del marc normatiu.

 

 

Persona de contacte: Andreu Ventosa Dasca – Eina Espai Empresarial

 

 

Tel: 900 33 88 33  e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Segueix-nos!

Agenda