Notícies de la Cambra

Tarragona dTapes s'acomiada fins la propera edició superant les xifres i sensacions de l'any passat

Tarragona dTapes s’acomiada fins la primavera de 2016 amb la satisfacció d’haver assolit, amb escreix, els objectius que s’havia fixat el 23 d’abril quan es va donar el tret de sortida a la setena edició.

De fet, la Diada de Sant Jordi ha estat un talismà pel concurs i ruta de tapes referència de Catalunya ja que el primer dia ja es van superar totes les expectatives pel que fa a afluència de públic i activitat i “aquest ritme no s’ha aturat al llarg dels 18 dies de la promoció, gràcies també en bona mesura al molt bon temps”, explica Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona. La Corporació organitza aquest certamen gastronòmic amb el suport de la cervesera Moritz i vinyes i cellers Covides, a través de la seva marca Molí de Foc.

Un inici potent, una climatologia favorable i una oferta variada i de molt alta qualitat expliquen que el VII Tarragona dTapes hagi marcat una nova fita, “de la que n’estem molt satisfets i que intentarem superar i millorar, encara més, el 2016”. Tant és així que quan encara molts establiments viuen la ressaca de 18 dies frenètics, la Cambra de Tarragona ha anunciat que obre la inscripció pel VIII Tarragona dTapes.

I si parlem de xifres, els establiments participants han despatxat al voltant de 366.000 tapes amb puntes, en alguns restaurants, de prop de 20.000 tapes servides. Pel que fa al retorn econòmic, des de la Cambra de Tarragona s’estima que aquesta edició ha generat un moviment econòmic, directe i indirecte, superior als dos milions d’euros.

La TapaNuit, recuperada en aquesta edició, ha estat també un element que ha contribuït a l’èxit, fins el punt que l’any vinent es podrien doblar el nombre d’establiments participants.

D’altra banda, el Tarragona dTapes s’ha viscut també intensament a les xarxes socials i als dispositius mòbils. Només a Facebook la plana oficial té més de 5.000 seguidors i s’han enregistrat puntes de més de 70.000 visualitzacions. De fet s’ha detectat una tendència a l’alça pel que fa a l’ús que els establiments participants han fet de les xarxes socials en aquest Tarragona dTapes.

I en relació a l’APP específica del VII Tarragona dTapes s’han enregistrat  20.152 valoracions/vots de tapes, prop de 5.000 comentaris, gairebé 12.000 descàrregues i 12.500 comparticions a les xarxes socials. Unes xifres clarament superiors a les de fa un any.

El VII Tarragona dTapes clourà definitivament el proper 21 de maig quan es donaran a conèixer els guanyadors en les diferents modalitats i es lliurarà la Forquilla d’Or al guanyador absolut a criteri del públic que ha votat via APP.


Segueix-nos!

Agenda