Notícies de la Cambra

#EnsHiJuguemElFutur

Article d’opinió signat per Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, i publicat a Indicador de Economía.

“A les Comarques de Tarragona el futur no només ens l’estem jugant, sinó que l’estem perdent. I el pitjor de tot és que portem temps perdent-lo. No pas per culpa dels agents econòmics i socials del territori, que portem anys i panys picant pedra.

Des de la Cambra de Tarragona hem procurat aprofitar sempre, tant com hem pogut i amb tots els mitjans al nostre abast, totes i cadascuna de les oportunitats i possibilitats per tal de fer-nos sentir. Primer pas per fer-nos escoltar, amb l’esperança de que, més aviat que tard, allò que reclamem es materialitzi.

Amb les xifres a la mà (indiscutibles, diria jo) queda clar que les nostres reclamacions en temes tant sensibles com la millora i les inversions en infraestructures no són pas rebequeries, sinó l’evidència de que jugar-nos el futur en aquest tema vol dir posar en risc inversions, llocs de treball, benestar, creació de riquesa i, sobretot, comprometre la mobilitat i seguretat de les persones. Poca broma.

El 31 de maig amb d’altres companys de viatge, molts d’ells (per no dir tots) curtits en aquesta lluita varem fer un acte públic a la URV de Tarragona posant l’èmfasi en el Corredor Mediterrani i els costos energètics. D’aquí ve el hashtag del titular.

Dies enrere una delegació de la Cambra es va desplaçar a Brussel·les on va ser rebuda per Jyrki Katainen, vicepresident de la Comissió Europea i comissari d’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat per parlar, justament, del tracte que rebem de l’Estat en matèria d’infraestructures.

De fet, si fem un repàs a l’hemeroteca veurem com els de la Cambra de Tarragona, de vegades sols i de vegades acompanyats, hem tallat carreteres, hem regalat tisores gegants de plàstic a la ministra Ana Pastor, ens hem posat cascs de la construcció i ens hem plantat al mig del no res, hem fabricat i penjat senyals d’indicació viària, hem redactat manifestos, hem buscat complicitats de les Cambres catalanes, ens hem exclamat davant els nostres representants polítics a Madrid i Barcelona, hem organitzat jornades... hem fet gairebé de tot per reclamar unes infraestructures justes.

I sabeu què? Al final ens en sortirem. Al final el territori se’n sortirà. I això serà així perquè no defallirem. Que ho tinguin molt clar a Madrid i que els ho expliquin molt bé els propers representants tarragonins al Congrés i al Senat, de qui n’esperem fidelitat a les Comarques de Tarragona més que no pas tactismes polítics. Dit això, seguim!”


Segueix-nos!

Agenda