Notícies de la Cambra

A l'octubre, missió als dos Congos i a Gabon

La Cambra de Tarragona ha convocat pels dies 23 d’octubre al 2 de novembre una missió empresarial a la República del Congo, Gabon i República Democràtica del Congo.

Des de 2013 que estem portant empreses a la República del Congo, també coneguda per Congo Brazzaville, o Congo Francès. Gran productor de petroli, el seu creixement s'ha vist afectat per la baixada dels preus del petroli. No obstant això, les enormes reserves de petroli en el seu litoral segueixen fent molt interessant aquest mercat. Molt concentrat el desenvolupament en les dues grans ciutats del país, Brazzaville i Pointe Noire. Encara que es barallen molt pels preus, com en tota l'Àfrica, hi ha lloc per a productes de qualitat per la creixent classe mitjana del país.

Gabon, amb una classe mitjana amb fort poder adquisitiu, està diversificant molt la seva economia per no dependre tant del petroli i de la fusta en brut. Inversions en agricultura, desenvolupament de la indústria de la fusta, agro-indústria... Però de moment segueix essent un gran exportador de petroli i de fustes tropicals, i la seva renda per càpita és de les més elevades d'Àfrica.

La República Democràtica del Congo, també coneguda com a Congo Kinshasa, o Congo Belga, és un país amb gran extensió geogràfica i molts recursos miners. Necessita molta cooperació estrangera per desenvolupar-se, i ens podem trobar molts projectes en un país amb grans necessitats en infraestructures per poder comunicar l'interior amb les principals ciutats i el mar. Creixements del vuit per cent, construcció, agricultura, extracció minera… La inversió privada va en augment, i les perspectives són optimistes. Hi ha moltes necessitats de producte en tot el país, i hi ha bastants queixes de la mala qualitat dels productes, gairebé tots d'origen xinès, que estan arribant a les províncies de l'interior. És un Mercat amb enormes possibilitats.

A la foto, una vista de Libreville, capital de Gabon.


Segueix-nos!

Agenda