Notícies de la Cambra

Eleccions a les Cambres

El Ministeri d’Economia ha decretat l’inici del procés electoral per a la renovació de tots els òrgans de govern de les cambres de l’Estat, procés que porta més de tres anys de retard, ja que les eleccions s’havien d’haver celebrat l’any 2014.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha publicat un decret llei de mesures urgents per a la celebració d’eleccions a les cambres catalanes, disposició per la que es modifica la composició dels plens de les cambres catalanes que en aquesta nova etapa estaran formats per dues terceres parts de les empreses del cens de cada demarcació cameral; un deu per cent dels membres del ple, per empreses en representació de les organitzacions empresarials i la resta, per les empreses de major aportació econòmica voluntària a les cambres, que s’incorporen per primera vegada als plenaris camerals.

També, com a novetat, es limita a dos els mandats consecutius dels presidents de les cambres, quan anteriorment el límit era de tres mandats. I s’introdueix, per primera vegada, el vot electrònic, que serà l’únic mitjà que utilitzaran les empreses per a les votacions.

Properament està previst que, per part de la Generalitat de Catalunya, es publiqui un decret en el que s’establirà el calendari electoral i els tràmits a seguir per a la renovació dels òrgans de govern de les cambres catalanes.


Segueix-nos!

Agenda