Notícies

Notícies:

Jornada: Noves obligacions i canvis a la Llei de Protecció de Dades
05/02/2016

Jordi Ortega, director del Departament Jurídic de la consultora AT Group i Doctor en Dret Penal i TIC, vindrà a la Cambra de Tarragona el proper 9 de febrer a les 9 hores del matí per tal de prendre part a una jornada organitzada per Dades i Serveis, companyia referent a les Comarques de Tarragona en serveis d’assessoria i gestió a empreses.

Ortega parlarà de “Noves obligacions en protecció de dades pel 2016. Aproximació al nou reglament de la UE”.

I és que aquesta primavera arribarà una de las grans novetats legislatives de l’any: el nou Reglament General europeu de protecció de dades personals.

Aquest Reglament suposa un gran canvi en relació a la LOPD, especialment en la forma i l’estructura de gestió de les dades de caràcter personal, ampliant garanties i drets als titulars de les dades.

L'ampliació de drets i garanties comporta, necessàriament, un augment de les obligacions que les empreses i organitzacions han de complir si no volen ser sancionades.

També convé destacar que la LOPD no quedarà derogada sinó que serà supletòria en tot allò que no estigui cobert pel nou Reglament.

Per tant, les obligacions s’amplien de forma notòria, existint un marc legal complex que exigirà una aposta ferma de les empreses per tal d’adaptar-se als nous requeriments.

Atesa la complexitat de la reforma, es preveu un període transitori de dos anys per tal de que les empreses i organitzacions puguin posar-se al corrent de les noves obligacions.

Jordi Ortega és també advocat i diplomat superior en Criminologia. Ha cursat estudis de seguretat a l’Escola de la Policia Nacional de Franca (Tolousse) i a la Universitat d’Indiana (EUA). És funcionari en excedència del Departament d’Interior, director de seguretat i cap de seguretat habilitat pel Ministeri d’Interior. Ponent en nombroses conferències i autor de diferents llibres i articles.

Aquest acte és obert a tot el públic, si bé es prega confirmació d’assistència a asesoria@dadesiserveis.es o bé al 977 238 112

Tornar al llistat