Notícies de la Cambra

La Costa Daurada fa un "birdie"

Article d’opinió signat per Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona.

"Vet aquí que aquesta setmana, gràcies a una iniciativa important i milimètricament organitzada, ens hem tret de sobre un d’aquells complexos que veníem arrossegant des de feia massa anys sense saber ben bé el per què . Ha calgut que vinguessin de fora (ja hi tornem a ser) per fer-nos veure que en matèria de golf tenim unes instal·lacions, unes condicions i un potencial que és, com a mínim, l’enveja d’Europa.

La International Golf Travel Market, la fira de golf més important del món, ens ha situat al mapa de la gran oferta a nivell mundial, per si encara no hi estàvem prou o algú no se n’havia o no se’n volia assabentar. I és que per una distorsionada visió de la realitat, algunes administracions li havien penjat a això del golf, i de retruc tot el creixent negoci que aquesta activitat genera, el cartellet d’elitista. Amb la carga pejorativa que en aquest cas el mot comporta. Una llàstima.

Avui els responsables dels set camps de golf de la Costa Daurada i tots aquells que gaudim d’aquest esport estem d’enhorabona. Si bé el més encertat seria reconèixer obertament que és el conjunt de les Comarques de Tarragona qui hi surt guanyant en disposar d’aquest gran actiu que és el golf. Ja comença a ser hora que reivindiquem i incorporem aquesta oferta dins l’ampli ventall dels nostres atractius.

Al principi parlava de la precisió i la professionalitat amb la que s’ha organitzat aquest esdeveniment. Però com tots sabem les coses no es fan mai soles, per la qual cosa permeteu-me que doni l’enhorabona a tots els qui ho han fet possible: The Global Golf Tourism Organisation, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Agència Catalana de Turisme, Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt, LumineMediterránea Beach Club & Golf Community, Reed Travel Exhibitions, Turespaña i molt especialment a Lluís Rullan. Em consta que no ha parat fins aconseguir que la International Golf Travel Market recalés a Salou. No ha estat fàcil, i per tant és just agrair-li i reconèixer-li el mèrit.

A Tarragona disposem de la major concentració de camps de golf de Catalunya, en unes condicions immillorables. La IGTM ha estat la nostra particular posada de llarg davant del món, tant que es calcula que gràcies a aquest esdeveniment triplicarem el turisme de golf, amb tot el que això suposa en uns moments com els actuals: promoció internacional, captació de recursos, més depesa per càpita, atracció d’un visitant de renda mitja-alta, desestacionalització, més inversions... sense oblidar que en l’apartat estrictament de golf fregarem els 100.000 “green fees” d’aquí a 2016, davant els 36.000 actuals.

La Costa Daurada ha fet, doncs, un “birdie” i seguint la terminologia d’aquest esport podríem dir que només ens queda millorar el “handicap”. Tirar pilotes fora seria un greu i car error."


Segueix-nos!

Agenda