Notícies de la Cambra

El director de The Africa Initiative at IESE, al "Bon dia Tarragona"

Lluís G. Renart, director de The Africa Initiative at IESE, vindrà a la Cambra de Tarragona el 29 d’abril a les 8,45 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació tarragonina.

Renart parlarà de les “Oportunitats emergents en els mercats africans”.

Llicenciat i Màster en Direcció d’Empreses per Esade (Barcelona, 1967); Master of Business Administration per la Universitat de Chicago (EUA, 1970); i Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per l’IESE (Universitat de Navarra, 1998).

Entre 1970 i 1981 va dur a terme càrrecs directius en una empresa d’alimentació arribant a Director de Divisió. El 1981 s’incorporà a l’IESE com a professor a plena dedicació. Dins el Departament de Direcció Comercial dedica especial atenció als temes d’estratègia comercial, i en particular a les estratègies d’exportació i màrqueting multinacional amb especial èmfasi a les aliances i consorcis d’exportació. També ha treballat els temes relacionats amb la direcció d’equips de venda (retribució i subcontractació d’equips), amb el disseny i implantació d’estratègies de màrqueting relacional (CRM), i en temes d’estratègia corporativa de marques.

És autor o coautor de més de quaranta casos, principalment en temes de màrqueting multinacional, alguns d’ells s’han publicat en 25 prestigiosos llibres de text, editats a Espanya, França, Estats Units, Regne Unit, i Croàcia. Als anys 1991, 1995, 1996, 1997 i 2004 va rebre primers premis en el concurs europeu de redacció de casos, organitzat per la European Foundation for Management Development (EFMD).

Ha impartit sessions a programes de l’IESE, d’altres institucions acadèmiques, o “in Company” a Angola, Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa d’Ivori, Croàcia, Equador, Egipte, Eslovènia, Estònia, Filipines, França, Holanda, Hongria, Itàlia, Kènia, Marroc, Mèxic, Nigèria, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia, Senegal, Sud-àfrica i Suïssa.

Al llarg dels anys ha estat (i en alguns casos segueix essent)  membre del Consell d’administració d’empreses de diferents sectors, com ara consultoria, immobiliari, financer, begudes alcohòliques (cava), distribució de productes informàtics, productes de gran consum (“vending”), i productes sanitaris. Ha col·laborat com a consultor i formador amb l’ICEX i amb un gran nombre d’empreses, entre les que destaquen Nestlé o Maersk España.

Els anys 2005, 2006 i 2007 col·laborà amb el Programa Global Business School Network, de la Corporació Financera Internacional, del Banc Mundial, formant a professors de la Strathmore Business School de Nairobi, Kènia, en temes de redacció de casos. I el 2007, en un programa similar, impulsat per MERC-GBSN de Washington, DC, per formar a professors de l’escola ISM de Dakar, Senegal. Col·laboracions similars el 2009 amb la Lagos Business School a Nigèria, amb MDE Business School d’Abidjan, Costa d’Ivori, amb la Nile University del Caire, i amb la University of Asia and the Pacific de Manila, Filipines. En conjunt ha format a més de 50 professors de tots aquests països, amb els qui ha col·laborat estretament i “in situ” en la redacció d’uns 50 casos.

El setembre de 2009, el Consell de Direcció de l‘IESE aprovà la creació de “The Africa Initiative at IESE”. Dirigit pel Professor Renart, té la missió de potenciar i desenvolupar les activitats, principalment acadèmiques, de l’IESE relacionades amb el continent africà, on l’IESE col·labora regularment amb la Lagos Business School (Lagos, Nigèria), la Nile University (El Caire, Egipte), la Strathmore University (Nairobi, Kènia), la Angola School of Business (Luanda, Angola), i la  MDE Business School (Abidjan, Costa d’Ivori).  Així mateix, The Africa Initiative aspira a estimular a més empreses per tal de que incloguin el continent africà a les seves estratègies empresarials. En els darrers vuit anys, el Professor Renart ha fet uns 40 viatges a Àfrica.

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol, Abertis Autopistas. I la col·laboració de Nespresso i la Diputació de Tarragona.

Aquest acte és obert a tot el públic en general, si bé es prega confirmació d’assistència.


Segueix-nos!

Agenda