Notícies de la Cambra

Bona acollida al nou llibre de Pere Macias i Òscar Oliver, presentat a la Cambra

Pere Macias i Òscar Oliver han presentat a la Cambra de Tarragona el llibre “Infraestructures d’Estat. Dels incompliments d’Espanya a l’esperança sobiranista”, una reflexió oportuna atès el debat polític que viu el país.

El llibre, editat per Pòrtic i Dèria Editors, és una acurada diagnosi de les infraestructures catalanes, des del punt de vista de la seva actual dependència de l'Estat espanyol i com un estat propi permetria una millor gestió.

Als episodis històrics s'hi afegeixen dades de darrera hora que posen de manifest la injusta situació actual. El llibre no cau en plantejaments il·lusos. És molt realista pel que fa a les pròpies contradiccions, com es posa de relleu en el capítol del IV Cinturó o en el de l'abastament d'aigua. El darrer capítol, una ficció de l'endemà permet visualitzar totes les potencialitats i totes les dificultats d'esser majors d'edat...

Pere Macias i Arau. Olot,1956 és doctor enginyer de Camins. Va ser alcalde d’Olot,president de la Diputació de Girona i conseller de Medi Ambient i de Política Territorial i Obres Públiques. És portaveu adjunt de CiU al Congrés i presideix el Cercle d’Infraestructures. Entre els seus llibres destaquen:“Del carnet d’un alcalde”,“Des d’Olot per Catalunya”,“Habitatge, temps de canvis”,“Via ampla, ment estreta, crònica de 150 anys d’aïllament ferroviari (1848-1998)” i “La gran bacanal, la política desorbitada de les infraestructures a l’Estat”.

Òscar Oliver i Cristià. Procedent del món de l'arquitectura i el planejament urbanístic, ha evolucionat professionalment cap a la planificació estratègica de les infraestructures i els serveis de transport, especialitzant-se en els serveis de transport aeri. Ha exercit responsabilitats al Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO), així com a la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell, dirigint l'Assessoria d’Infraestructures i Transports. L'any 2007 va assumir l'Àrea de Consultoria Aeroportuària de l'empresa Gestió i Promoció Aeroportuària (GPA) i actualment és el Director Comercial de l'empresa pública Aeroports de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

A la foto, i d’esquerra a dreta, els autors: Òscar Oliver i Pere Macias; Albert Abelló, president de la Cambra i Xavier Cambra, editor de l’obra.


Segueix-nos!

Agenda