Notícies de la Cambra

Una vintena d'empresaris s'interessen per l'Índia

Una vintena d’empresaris han pres part a la jornada “Obrint país” dedicada, en aquesta ocasió, a ajudar als exportadors i emprenedors a obrir, estrènyer i potenciar els lligams comercials amb l’Índia. El ponent convidat, Suprio Bose, Director CPN ACCIÓ a Bombai, ha posat en valor els actius d’un país molt receptiu amb productes procedents d’Europa. Un cop acabat l’acte els assistents interessats han mantingut una entrevista personalitzada amb el ponent.

L’Índia és un dels mercats  amb les expectatives econòmiques més elevades. Els seus 1.220 milions d'habitants el fan el segon país del món més poblat (amb l'expectativa de que el 2050 sigui el primer).

El país es caracteritza per un fort creixement econòmic, però socialment encara subsisteix una forta desigualtat basada en un sistema de castes. Políticament és molt burocràtic, la qual cosa afavoreix la poca transparència.

El desenvolupament energètic serà determinant i el posicionarà com un dels majors consumidors mundials. Posseeix importants reserves de carbó, petroli i gas natural.

Les oportunitats per l'empresa es troben principalment en projectes d'infraestructures, energies renovables, producció tèxtil o turisme. No obstant, el saldo comercial amb l'Estat espanyol és negatiu (expedicions de 1.335 milions d’euros davant els 2.807 milions d'entrades, però amb una millora important de la taxa de cobertura). Bombai amb 18,8 milions d'habitants és el gran centre econòmic i empresarial de l’Índia.

Aquesta jornada és una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de CaixaBank, DHL i Arola.

A la foto, Suprio Bose acompanyat per Sergi Vives, president d’Internacionalització de la Cambra de Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda