Notícies de la Cambra

Jornada "Obrint Mercats" dedicada a Xile

El 21 de gener a les 9 hores del matí tindrà lloc a la Cambra de Tarragona una nova edició del cicle de jornades “Obrint Mercats”, dedicada en aquesta ocasió a Xile.

Tomás Pablo R., president executiu de Wolf & Pablo Consultores, serà el ponent d’aquesta trobada.

Val a dir que les reformes impulsades pel govern de Xile preveuen noves oportunitats de negoci, especialment en xarxes de transport, energies renovables, turisme o sector vitivinícola. El 50 per cent de la inversió europea a Xile prové de l'Estat espanyol. La estabilitat i la seguretat jurídica expliquen aquest elevat percentatge, a més de l'efecte remolc de la gran empresa sobre la petita i mitjana.

Xile compta amb una economia oberta i força competitiva en gairebé tots els sectors. Un mercat relativament petit (17,77 milions d'habitants), però amb un PIB per càpita dels més elevats de Llatinoamèrica (15.732 dòlars). Molt probablement Xile aconseguirà ser un nou país amb un atractiu comercial i inversor, però cal posicionar-se davant dels nous canvis estructurals previstos pel govern de Bachelet.

Els “Obrint Mercats” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de DHL, CaixaBank i Arola. I la col·laboració de W&P.

A la foto, una vista del Palacio de la Moneda.


Segueix-nos!

Agenda