Notícies de la Cambra

"És convenient que l'empresa gestioni els riscos penals"

La Cambra de Tarragona ha acollit la jornada “Corporate Compliance: Com gestiona la teva empresa els riscos penals?”, organitzada per Dades i Serveis, companyia referent a les Comarques de Tarragona en serveis d’assessoria i gestió a empreses.

El ponent de la jornada, Ferran Huidobro, és advocat amb una dilatada experiència professional, especialitzat en responsabilitat civil i penal i Secretari General de l’AEQT.

L'exposició s’ha centrat, en la primera part, a través del context actual de criminalització de conductes, a explicar com l’evolució de les darreres reformes del Codi Penal, va estendre, primer la responsabilitat penal de las persones físiques, també a les persones jurídiques i com posteriorment ha establert uns mecanismes que permeten a les empreses eximir-se d'aquesta responsabilitat penal.

A la segona part s’ha explicat en què afecta exactament (quins delictes), com són els mecanismes d'exempció, en concret, els Plans de Prevenció de delictes, quin abast tenen i fins i tot, les alternatives o les necessitats reals de les empreses.

Davant d’un auditori amb més de 40 empresaris i directius, Huidobro ha recordat que implantar plans de Corporate Compliance en l’àmbit de la prevenció de delictes “no és obligatori, però és convenient, per l’assumpció del risc de condemna penal. I pel fet, també, que les asseguradores ho requereixen per l'assegurament dels directius."

A la foto, en primer terme, Ferran Huidobro amb Xavi Artal, director de Dades i Serveis, firma que ha organitzat la jornada.


Segueix-nos!

Agenda