Notícies de la Cambra

Al "Bon dia Tarragona" parlarem de com ens afecta el descens en el preu del petroli

Mariano Marzo, Catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, vindrà a la Cambra de Tarragona el proper 17 de març a les 8,45 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”.

Mariano Marzo parlarà de:  “Si el petroli puja, malament. I si baixa massa, també pot ser dolent?”

Mariano Marzo Carpio, Carmona (Sevilla) 1951. Professor universitari, investigador, acadèmic, articulista i conferenciant.

Catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona.

Membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS).

Participa o ha participat en diversos consells assessors en matèria energètica de les administracions central i autonòmica (Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Presidència de la Generalitat de Catalunya, Presidencia del Gobierno Vasco-Lehendakaritza, Secretaría General de la Energía del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo) així com d’altres institucions (American Chamber of Commerce in Spain, Cátedra BP de Desarrollo Sostenible de la Universidad Pontificia Comillas, Cercle d’Economia, Club Español de la Energía, Fundació del Centre d’Informació i Documentació Internacionals a Barcelona, Fundació Fòrum Ambiental, Fundació del Reial Automòbil Club de Catalunya, Institut Europeu de la Mediterrània, Observatorio de Política Exterior Española de la Fundación Alternativas, Real Instituto Elcano, Spanish Energy Mix Forum).

Manté una relació continuada amb la indústria del petroli i del gas (Cepsa, ConocoPhillips, Enagas, ExxonMobil, Gas Natural Fenosa, Hess, Repsol, Shell, Statoil y Total) a través de la investigació aplicada al sector (exploració i caracterització sedimentològica de jaciments) i la formació continuada. Ha treballat a Europa, Estats Units, Amèrica del Sud, Orient Mitjà i Nord d’África. És membre de la American Association of Petroleum Geologists i de la European Association of Petroleum Geoscientists & Engineers.

Ha publicat més de 125 treballs a revistes científiques, editat o coeditat 15 volums temàtics en el camp de la Geologia i ha presentat més de 115 ponències a conferències i congressos. Ha format part dels consells editorials de revistes de gran prestigi internacional en el camp de la geologia, com Basin Research, Geology i Sedimentology.

Desenvolupa una intensa activitat com a conferenciant i és analista en temes energètics de La Vanguardia, El Periódico de la Energía i del programa radiofònic “Hoy por Hoy” de la Cadena SER. També col·labora com a columnista amb El Periódico, El País i el setmanari Ahora, així com amb  diverses emissores de ràdio i televisió del nostre país. La seva activitat divulgadora va ser guardonada el 2014 amb la Distinció de la Universitat de Barcelona a les Millors Activitats de Divulgació Científica i Humanista en la seva primera convocatòria.

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de la Diputació de Tarragona i Bic Graphic.

 


Segueix-nos!

Agenda