Notícies de la Cambra

La Cambra de Tarragona demana audiència a Mariano Rajoy

La Cambra de Tarragona ha enviat una carta a Mariano Rajoy, president del Govern de l’Estat, en la que li demana audiència per tal de poder tractar en primera persona les mancances en matèria d’inversions en infraestructures. Unes mancances que estan ofegant econòmicament a les Comarques de Tarragona i comprometent la mobilitat i seguretat de les persones.

Així ho ha confirmat Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, en el decurs del tradicional Esmorzar de Nadal que ha mantingut amb la premsa. Suriol ha reconegut que “ho hem intentat tot: quan ha convingut hem tallat carreteres, ens hem posat cascs de la construcció, penjat senyals de direcció, signat manifestos, enviat cartes, organitzat actes, regalat tisores gegants de plàstic a Ana Pastor, hem anat a València, Brussel·les..., hem contactat amb els diferents titulars de Foment, hem intentant buscar la complicitat dels nostres representants polítics a Madrid, organitzat jornades, convidat a destacats prescriptors, hem elaborat informes... Tot i amb això seguim immersos en un bucle que fa que les demandes d’avui siguin les mateixes que les d’ahir i es repeteixin any rere any. No podem seguir així. Per tant, sols o bé acompanyats, arribarem fins on convingui.”

En un altre ordre de coses, Andreu Suriol s’ha mostrat satisfet en anunciar que la Cambra ha assolit l’equilibri pressupostari, després de les dificultats derivades del RD de 2010, que va transformar la realitat d’aquestes organitzacions sense que, encara a dia d’avui, estigui aprovada la nova Llei de Cambres.

Pel 2017 la Corporació tarragonina encetarà un acord amb ESADE en virtut del qual l’escola de negocis de Barcelona impartirà, per primera vegada, els seus programes formatius a Tarragona, concretament a la seu de la Cambra. El primer curs serà el Programa de Màrqueting i Vendes, ha explicat Suriol.

A nivell d’internacionalització la Cambra de Tarragona seguirà reforçant el seu paper de referent a nivell nacional en els mercats africans amb l’organització d’11 missions comercials cap aquell continent, que aplegaran a exportadors vinguts d’arreu de l’Estat.

Per últim, la Corporació tarragonina ja està treballant en l’organització dels actes del 130 Aniversari de la seva constitució, “que ens han de servir per refermar encara més el nostre compromís amb les empreses que confien amb l’experiència, servei i influència de la Cambra de Tarragona”, ha apuntat Andreu Suriol.


Segueix-nos!

Agenda