Notícies de la Cambra

"Turisme, per què no ho fem millor?"

L’economista Miquel Puig Raposo vindrà a la Cambra el proper 28 d’abril a les 8,45 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, organitzades per la Corporació tarragonina.

Puig parlarà de “Turisme, per què no ho fem millor?”.

En la seva intervenció Miquel Puig ens parlarà de que la costa mediterrània, en el seu conjunt, ha estat capaç de desenvolupar un sector turístic extraordinàriament important que ha creat molts llocs de treball.

Tanmateix, les xifres ens diuen que les zones especialitzades en turisme presenten nivells de productivitat i renda per càpita pitjors que les que no ho han fet. Alhora, encara que la creació de llocs de treball ha estat espectacular, això no s'ha traduït en taxes d'atur inferiors.

Finalment, les zones turístiques presenten taxes d'abandonament escolar molt més elevades. La raó d'aquestes patologies no rau en les característiques de l'activitat turística sinó en la decisió de comercialitzar el nostre turisme a base de mà d'obra barata.

Miquel Puig Raposo és Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Va cursar estudis d’economia a la Universidad Complutense i va ampliar la seva formació al Massachusetts Institute of Technology i a la J.F. Kennedy School of Government (Harvard University).

En l’actualitat és el director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya. Ha estat director general d’Abertis Airports i director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (avui Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals).

De 1984 a 1999 va tenir diferents responsabilitats al Govern de Catalunya: director general de Seguretat i Qualitat Industrials, director general d’Indústria, secretari general d’Indústria, Comerç i Turisme i Comissionat per la Societat de la Informació.

Ha exercit també com a consultor independent i en el camp de la docència ha estat professor a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Barcelona.

És autor dels llibres “Modernitzar Catalunya”, Edicions Proa, 2001. “La sortida del laberint”, Edicions 62, 2013 (IX Premi Societat Catalana d’Economia). “Com Àustria o Dinamarca” (amb M. Guinjoan i X. Cuadras), Edicions 62, 2013. (versió en castellà, Ediciones Invisibles, 2014). “Un bon país no és un país low cost”, Edicions 62, 2015 (versió en castellà, “La gran estafa”, Ediciones Pasado y presente, 2015). “Dimensió, eficiència i igualtat” (amb M. Guinjoan i X. Cuadras), Fundació Josep Irla/Centre Maurits Coppieters, 2015.

Els “Bon dia” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de Bic Graphic.


Segueix-nos!

Agenda