Notícies de la Cambra

El president de la Cambra de Tarragona es reuneix a Madrid amb el ministre de Foment

La Cambra de Tarragona elaborarà un estudi en que s’hi recolliran les afluències d’ús del tercer fil, així com les empreses que faran servir aquesta infraestructura.  Íñigo de la Serna, ministre de Foment i Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, han arribat a aquest compromís en el decurs de la reunió que han mantingut avui a Madrid.

Una trobada que és fruit de la carta que a final d’any va enviar la Corporació tarragonina a Mariano Rajoy, president del Govern de l’Estat, en la que se li exposaven tots els greuges i manca d’inversions que en matèria d’infraestructures pateix el territori i que suposen un fre al creixement econòmic i a la mobilitat.

Suriol li ha recordat al titular de Foment que “les infraestructures no generen activitat econòmica on no n’hi ha, mentre que on hi ha dinamisme i potencial de creixement és imprescindible fer-les si no es vol comprometre la competitivitat i el futur de les empreses i les persones”.

La delegació tarragonina, integrada també per Josep Font, vicepresident de la Cambra; Agustí Domènech, president d’Ordenació del Territori de la Cambra i Daniel Martín i Josep Ramon Gispert, director gerent i secretari general de la Cambra, respectivament, han lamentat que les obres del túnel del Coll de Lilla no avancin. A això el ministre de Foment ha subratllat que s’hi treballa des del 25 de novembre.

Andreu Suriol ha retret que les inversions en infraestructures per part de l’Estat a les Comarques de Tarragona són insuficients i que el que es pressuposta no s’acaba executant en la seva totalitat, amb la qual cosa, s’arrosseguen any rere any, i de forma incomprensible, demandes que pel seu abast ja haurien d’estar resoltes. De la Serna ha explicat que aquest fet no es deu ni a qüestions polítiques ni econòmiques, si no que estan lligades a qüestions administratives i burocràtiques.

Pel que fa al Corredor Mediterrani el ministre de Foment ha explicat que no s’estan desviant recursos d’aquesta obra a altres projectes i ha dit que durant el primer trimestre de 2018 ja estarà en proves el tram Tarragona - Vandellòs. 


Segueix-nos!

Agenda