Notícies de la Cambra

La Cambra marxa a Reunió, Maurici i Madagascar

La Cambra de Tarragona estarà en missió empresarial a Reunió, Maurici i Madagascar dels dies 12 al 21 de setembre. Aquests mercats es caracteritzen per la poca competència que hi trobem, el que genera moltes oportunitats. Val a dir que la missió compta amb un ajut per les pimes catalanes (menys de 50 milions de facturació i menys de 250 treballadors).

L'illa de Reunió és un Departament francès d'Ultramar, la seva moneda és l'euro, com a tota Europa. El que la diferència de França continental és la seva llunyania, i la gran dificultat que tenen de proveir-se dels mateixos productes que abunden a Europa. Tot i ser complicat d'organitzar una agenda de reunions prèvia, a la nostra arribada, solen funcionar molt bé les trucades per anunciar la presència a l'illa, i les visites a porta freda. Recomanable a qualsevol que hi arribi que llogui un cotxe a l'aeroport, els taxis són prohibitius.

Maurici, que vàrem visitar per primera vegada l’any 2005, ha crescut molt aquests últims anys, i s'està notant una gran injecció de liquiditat que ha multiplicat les inversions en infraestructures. Gran destinació turística, escala de creuers, productor de sucre i bona indústria tèxtil, estan creixent actualment en un quatre per cent anual, amb una economia consolidada i de les més competitives d’Àfrica. Com totes les Illes de l'Índic, reben poca oferta i aquí és on resideix el seu major atractiu. Comptarem amb l'ajut de l'Ofcomes de Nairobi per a les agendes.

No hi ha cap dubte que Madagascar és un país molt pobre, amb creixements d’entre el dos i el tres per cent, i amb una inflació superior al cinc per cent. L'economia "malgache" creix sobretot gràcies a les indústries extractives, l'agroindústria, la pesca, la ramaderia, … Les oportunitats en aquest país es deuen fonamentalment a la falta d'oferta exterior, el que fa que es redueixi molt la competència. Des de fa un parell d'anys comptem amb l'ajuda de l'Ofcomes de Johannesburg per a l'organització de les agendes de treball.


Segueix-nos!

Agenda