Notícies de la Cambra

L'ambaixador Luis Prados vindrà a la Cambra

Luis Prados Covarrubias, ambaixador d’Espanya a Costa d’Ivori, Libèria i Serra Lleona, vindrà a la Cambra de Tarragona el 31 de maig a les 8,45 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”.

L’Ambaixador parlarà de les oportunitats de negoci, per les empreses del país, en aquella regió del continent africà.

Des del seu ingrés a la carrera diplomàtica, el 1992, Luis Prados ha treballat en diferents seccions del Ministeri d'Afers Exteriors, entre altres en el Gabinet del Secretari d'Estat d'Afers Estrangers, on va seguir les contribucions d'Espanya a una sèrie d'organismes internacionals i el finançament de  projectes; a la Subdirecció de Relacions Econòmiques Multilaterals, des de la qual es va ocupar de la participació espanyola en els bancs regionals de desenvolupament i en altres organismes, o a la Direcció general de Política Exterior per a Iberoamèrica, on va fer el seguiment de les relacions d'Espanya amb Mèxic.

 Ha estat destinat a tres ambaixades d'Iberoamèrica: Mèxic, Argentina i Bolívia. A Mèxic va seguir temes de política interior mexicana, incloent les eleccions de 2000, que per primera vegada en 70 anys van donar la victòria a un partit diferent del PRI; es va ocupar també dels afers culturals de l'Ambaixada durant un any i de diversos temes de les relacions bilaterals. A Bolívia, va treballar en qüestions de política interna i de les relacions bilaterals, així com en alguns programes de cooperació al desenvolupament. A Argentina, com a Conseller Cultural i de Cooperació, va dirigir un intens programa, amb múltiples projectes i activitats en diferents àmbits de la cultura i la cooperació.

Ha treballat també a l'Ambaixada d'Espanya al Líban, on va seguir la complexa situació política del país i de la regió, i on va dirigir un programa de trobades culturals entre els dos països, i a l'Ambaixada al Regne Unit, on es va ocupar de seguir els assumptes europeus des de l'òptica britànica i altres temes de la política exterior d'aquest país.

Durant tres anys va ser Director de Gabinet del Director de l'Institut Cervantes a Madrid, des d'on va donar suport al director en totes les seves tasques i de manera especial en l'establiment de llaços institucionals de l'Institut Cervantes amb Amèrica Llatina i en la posada en marxa de diversos projectes amb països de la regió, com l'obertura del centre de la Universitat Autònoma de Mèxic i d'un altre de l'Institut Caro i Cuervo de Colòmbia a la seu de l'Institut Cervantes, així com de l'obertura del centre de l'Institut Cervantes a la Universitat de Harvard o l’organització del VI Congrés Internacional de la Llengua Espanyola, a Panamà.

Des de març de 2015 és Ambaixador d'Espanya a Costa d'Ivori, a Libèria i a Serra Lleona, amb residència a Abidjan. A Costa d'Ivori, les relacions bilaterals són cada vegada més fluides en tots els àmbits. En el terreny econòmic, els inversors i els exportadors espanyols mostren cada vegada més interès per aprofitar les oportunitats que ofereix el país; en el pla cultural, el fet que hi hagi gairebé 400.000 ivorians que estudien espanyol en aquest moment, constitueix un element d'unió molt poderós. A Libèria i Serra Lleona, la crisi de l'ebola, les seves seqüeles i les difícils circumstàncies econòmiques dels dos països, així com la preparació d'eleccions en els pròxims mesos concentren l'activitat de l'Ambaixada.

Condecoracions: Comendador de l'Ordre del Mèrit Civil (2012), Oficial de l'Ordre d'Isabel la Catòlica (2009), Oficial de l'Ordre del Mèrit Civil (2002) i Creu de l'Ordre d'Isabel la Catòlica (2000).

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol, CaixaBank, Air France KLM, Arola i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic, Nespresso i AC Hotels.

 


Segueix-nos!

Agenda