Notícies de la Cambra

Andreu Suriol apadrina la promoció 2015-17 de l'FP Dual

Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, ha apadrinat als 400 alumnes de la promoció 2015-17 d’FP Dual formats a Tarragona.

Suriol ha pres part a l’acte de graduació i lliurament de diplomes, celebrat al teatre del Complex Educatiu de Tarragona, i ha estat l’encarregat, com a “padrí” de dirigir unes paraules als alumnes procedents de 14 centres de les Comarques de Tarragona.

En la seva intervenció el president de la Cambra els ha recordat que: “No cal que us digui que aquest país ha patit i encara pateix, tot i que hi ha alguns indicadors que inviten a l’optimisme, una crisi que no ha estat només econòmica, sinó també de valors.

De fet, és possible que si la crisi de valors no hagués estat tan profunda la recessió no hagués estat tan dura.

Amb això us vull dir que de la situació actual només se’n sortirà amb uns joves, una població en definitiva, formada adequadament en els valors del treball, l’esforç, la constància i l’afany de superació.

Però amb això, que ja és molt, tampoc no n’hi ha prou. Ens cal una societat amb un esperit crític, compromesa i constructiva. Capaç de lluitar per allò en el que creu, orgullosa del seu passat i amb força per guanyar un futur que només pertany als qui lluiten per assolir-lo.

I de pas, vigilant per tal de que lacres com la de la corrupció no s’enquistin en el nostre dia a dia.

Un país corrupte no és modern, no és competitiu, no és just, no afavoreix la igualtat d’oportunitats. En definitiva, no té futur”.

I els ha encoratjat ha estar molt amatents a la transformació de la societat:

“M’estic referint a la digitalització, la robòtica, la intel·ligència artificial. Conceptes que no són pas buits i que han vingut per quedar-se entre nosaltres.

Potser que, per una qüestió d’edat, generacional, aquests conceptes ens facin més respecte als qui ja portem anys assolint responsabilitats que no pas als qui ben aviat les assolireu.

Però en qualsevol cas, estem davant una nova realitat que caldrà encarar i gestionar amb intel·ligència, en aquest cas humana. I per això cal també estar preparats, a nivell de formació, però sobretot d’actitud. Tot acceptant i aprofitant, de forma proactiva, el nou model de producció i social que ja s’albira”.

L'FP Dual permet als alumnes rebre formació en el centre docent i a l'empresa, el que facilita l'aprenentatge de la professió en un context real de treball. Aquesta modalitat també suposa una estada retribuïda de l'alumne a l'empresa.

La directora dels Serveis Territorials d'Educació, Silvia Rodes, ha presidit l'acte de graduació dels alumnes de la promoció 2015-2017.


Segueix-nos!

Agenda