Notícies de la Cambra

"Vila-seca, un comerç actiu"

Article d’opinió signat per Andreu Suriol Ribé, President de la Cambra de Tarragona.

“Vivim una època apassionant i, alhora, convulsa. La transformació de la societat, de l’empresa i de les ciutats mitjanes com Vila-seca està impulsada per dues forces imparables: la globalització  i la digitalització. El món serà més global, més digital i instantani. Quines repercussions tenen aquestes tendències en el comerç de Vila-seca?

Vila-seca compta amb una gamma de mitjanes superfícies i formats comercials de béns de consum quotidià molt diversificada (supermercats i establiments especialitzats de producte fresc).

En canvi, Vila-seca és un entorn comercial sense marques globals (franquícies), la seva dimensió inferior a 50.000 habitants en limita la seva instal·lació. Aquest desavantatge genera que els consumidors es desplacin a ubicacions comercials properes amb gran diversitat d’ensenyes de marca.

Quina és la resposta que el comerç de consum no quotidià (moda, electrodomèstics, articles per a la llar, etc.) pot donar a aquesta situació? Doncs, només l’especialització del comerç i la seva organització en àrees de vianants, mercats o supermercats, o passeig marítim.

La competitivitat del comerç passa per l’especialització, donant resposta als nous hàbits de consum i conèixer les noves oportunitats de negoci aplicant experiències innovadores, promovent la fidelització, i fent que cada vegada que ens entra un client als nostres establiments sigui per ell una nova experiència.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vila-seca i la Cambra de Tarragona promovem anualment jornades al sector del comerç al detall, dirigides a millorar la competitivitat que ofereixen els establiments comercials de Vila-seca als seus consumidors. Enguany, intentarem que la campanya de Nadal sigui més especial. Per això em fa molt de goig convidar a tots els comerciants a participar en aquestes jornades, i a continuar treballant i oferint el bon servei que donen als seus convilatans”.


Segueix-nos!

Agenda