Notícies de la Cambra

"Robots i intel·ligència artificial: l'impacte de les noves tecnologies en la societat i l'economia"

Xavier Ferràs, professor, consultor, conferenciant, blogger i emprenedor, vindrà a la Cambra de Tarragona el 22 de novembre a les 8,45 hores del matí per prendre part a una edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació tarragonina.

Ferràs parlarà de “Robots i intel·ligència artificial: l’impacte de les noves tecnologies en la societat i l’economia”.

I explicarà que el món està patint un procés de digitalització accelerada, que transforma la realitat econòmica i social. Això fa que les capacitats tecnològiques creixin de forma exponencial en tots els camps de la ciència.

 En aquest sentit, una dotzena de tecnologies disruptives estan arribant de forma convergent, realimentant-se mútuament: big data, intel·ligència artificial, robòtica avançada...

 Quins escenaris es presenten davant aquest canvi? Com podem abordar-los a nivell d'empresa, de país i de societat?

Xavier Ferràs és Doctor en Administració d’Empreses (PhD) per la Universitat de Barcelona; MBA per ESADE i Enginyer Superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya.

 En el camp professional és el Degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, Cofundador i membre del Consell Assessor d’Ignite Innovation i professor part-time del Departament de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE.

 Ha col·laborat també amb Deusto, EADA, EAE, UOC, UPC i IQS en el disseny i docència de cursos d'innovació, estratègia i gestió de la tecnologia.

Fins l’any 2012 va ser el Director del Centre d'Innovació Empresarial d'ACC1Ó (Agència Catalana de Competitivitat), amb responsabilitats sobre les polítiques de transferència tecnològica i innovació empresarial de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment fou Director de Desenvolupament Empresarial del Cidem (2005-2008), Cap d'Innovació del Cidem (2001-2005), i coordinador del primer Pla Estratègic d'Innovació de la Generalitat de Catalunya (2001-2004).

Ha estat membre dels òrgans de govern o patronats de diferents institucions vinculades al món de la innovació i la tecnologia: clúster biomèdic (Biocat), clúster aeroespacial (BAiE), Centre de Tecnologies Aerospacials, Centre Tecnològic de Materials, Centre d'Innovació Barcelona Media, Fundació de Centres de Recerca de la Generalitat, Fundació Catalana per la Recerca o institut de prospectiva Creafutur.

Prèviament, va ser directiu del sector de l'automòbil, i professor associat d'enginyeria electrònica a l'Escola Superior d'Enginyers de Telecomunicació de Barcelona.

És també autor o coautor de diferents articles i publicacions sobre innovació i tecnologia, com ara els llibres "Innovació 6.0: La fi de l'estratègia" (Plataforma, 2010) i “Passió per Innovar" (Granica, 2006), publicat amb Franc Ponti (EADA Business School).

Els “Bon dia” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de Bic Graphic i Nespresso.

 

 


Segueix-nos!

Agenda