Notícies de la Cambra

Èxit de participació a la tercera edició del Simposi de Logística Internacional

Més de 80 professionals han pres part a la tercera edició del Simposi de Logística Internacional, dedicat en aquesta ocasió a la logística de proximitat “manufactured in Europe”. Val a dir que les exportacions de Tarragona a la Unió Europea representen el 80 per cent. La majoria d'empreses produeixen amb matèries primeres de proximitat i exporten a mercats propers.

El networking ha servit per conèixer quins avantatges troba l'empresa local en aquesta pràctica de producció de proximitat, explicant com fan la logística i els beneficis que els reporta.

El professor Joan Carles Suari de la Universitat de Barcelona, expert en comerç exterior i integració europea, ha estat molt clar explicant les pràctiques de deslocalització i relocalització empresarial, tot manifestant que la tendència seran les implantacions de nearshoring a països com el Marroc. Ha apuntat que "la força que decidirà no seran els costos sinó la proximitat als mercats".

La sessió s'ha tancat amb vuit experiències del món logístic protagonitzades per carregadors com Maystar, Liasa la Industrial Algodonera, Munich Sports, Afepasa, Patent Co, Basf, Covestro i Autoritat Portuaria de Tarragona.

El Simposi de Logística Internacional és una iniciativa de la Cambra de Tarragona i el Consell d’Usuaris del Transport de Catalunya amb el suport del Port de Tarragona, BASF i Cosmopartner.

A la foto, Josep Font, vicepresident de la Cambra de Tarragona i Josep Andreu, president del Port de Tarragona, en un moment de la inauguració.


Segueix-nos!

Agenda