Notícies de la Cambra

VÍDEO: Josep Maria Ganyet, al "Bon dia Tarragona"

Josep Maria Ganyet, director de la consultora de transformació digital Mortensen, membre de la Internet Society i professor de Comunicació Audiovisual, ha pres part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona” que organitza la Cambra.

Ganyet ha parlat de la 4a revolució industrial. Conegut col·laborador de diversos mitjans de comunicació, Ganyet ha sintetitzat les revolucions prèvies per introduir-nos en la que actualment estem vivint. Una revolució en la qual convergeixen el vessant digital, la física i la biologia. Una de les principals característiques d'aquesta quarta revolució és la velocitat en què es produeixen els canvis. Citant a Ray Kurzweil, Ganyet ha recordat que la velocitat del canvi no és lineal sinó accelerada i que els pròxims 100 anys equivaldran a 20.000 anys d'evolució. Ganyet també ha posat èmfasi en aspectes com l'economia col·laborativa de la qual la Viquipèdia n'és un dels màxims exponents i el Bicing un dels exemples més tangibles. Dins d'aquesta revolució també es produeix un efecte plataforma pel qual no som només nosaltres els observadors i esdevenim observats.

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra en col·laboració amb Repsol i CaixaBank. I el suport de Bic Graphic, Nespresso i AC Hotels.


Segueix-nos!

Agenda