Notícies de la Cambra

La Cambra participa en l'impuls del Pla Estratègic de Comerç

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona; Elvira Ferrando, consellera de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona i Carme Mansilla, directora del Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona han presentat a l’Ajuntament les línies bàsiques del que serà el futur Pla Estratègic de Comerç de la ciutat.

Des de la Cambra de Tarragona, i en paraules de Laura Roigé, s’ha apuntat que a ningú se li escapa el moment delicat que està travessant el sector comercial. Les plataformes de venda electrònica, l’increment de nous formats comercials de venda o bé el canvi dels hàbits de consum estan afectant a tots els establiments comercials del país.

Aquestes afectacions generals tenen particularitats a cada població. I el comerç de Tarragona coneix prou bé les problemàtiques pròpies, que li impedeixen ser més dinàmic comercialment. Problemàtiques com el preu dels aparcaments, els locals buits que generen una sensació de desertització, la manca de promocions conjuntes de ciutat, la mobilitat i l’accés a les zones comercials, i un llarg etcètera.

Per tant, som en un moment de canvi, de transformació del sector comercial, tant per qüestions externes a la ciutat com per la idiosincràsia de les diferents zones comercials de Tarragona. És el moment d’evolucionar comercialment, en el qual cal fer alguna cosa, proposar mesures que reactivin el comerç de la ciutat.

Com a Cambra ens hem reunit amb tots i cadascuna de les zones comercials de Tarragona per escoltar les problemàtiques, tant les grans superfícies a les Gavarres, Carrefour o el PP-13 -a l’antiga carretera de València-, o bé el Corte Inglés i Parc Central, com també el petit comerç del centre de la ciutat i el comerç de proximitat de la Vall de l’Arrabassada, Sant Pere i Sant Pau o Torreforta i Bonavista, entre d’altres barris. I també les associacions de comerciants.  Hem volgut escoltar a tothom. Ara estem treballant en la realització d’un conjunt de propostes per traslladar a l’Ajuntament cap a on hauria d’anar comercialment Tarragona.

Tots aquests tipus d’establiments formen un engranatge comercial, que en conjunt donen riquesa i treball a la ciutat, són i haurien de funcionar com un sistema comercial únic, un motor econòmic i de projecció de ciutat que encara serà més potent amb Ikea o el desenvolupament de l’Illa Corsini i el Mercat Central.

Tot plegat, ens dóna una capitalitat comercial indiscutible del sud de Catalunya, que perquè sigui efectiva, passa perquè ens la creiem, i siguem capaços de promocionar-la per guanyar-hi tots plegats.

Ara, l’Ajuntament de Tarragona estén la mà al sector comercial proposant-li la seva col·laboració per endegar un Pla Estratègic de Comerç de Tarragona, un PECT, el qual ha de ser el full de ruta de les actuacions comercials que, entre sector privat i públic, caldria que  es desenvolupessin durant els propers anys.

La Cambra de Tarragona ha decidit participar en aquest procés de consulta, i vol convidar a tots els establiments comercials de la ciutat que ho facin també, que participin en les sessions de treball, que s’estan duent a terme, i en les jornades tècniques per conèixer experiències, que ens poden ajudar a reformular-nos com a ciutat comercial.

El sector comerç i les institucions hem de deixar de lamentar-nos sobre la situació que el sector està travessant, i actuar amb decisió i fermesa, proposar actuacions conjuntes que permetin una millor promoció comercial de la ciutat, la coordinació entre establiments, associacions i administració pública, i reformar la mobilitat i l’aparcament a les diferents zones comercials.

Des de la Cambra de Tarragona volem convidar a tots establiments comercials de la ciutat (siguin del format comercial que siguin) a participar en el Pla Estratègic de Comerç de Tarragona. És un moment i una oportunitat única per transformar comercialment Tarragona que no podem deixar escapar.

 


Segueix-nos!

Agenda