Notícies de la Cambra

La transició energètica, a debat al XV Fòrum Espanya-Corea

La cooperació en transició energètica, la utilització de les energies verdes, el cotxe elèctric i la fabricació de bateries han centrat les intervencions al XV Fòrum Espanya – Corea, que ha tingut lloc a la Cambra de Tarragona.

La Corporació tarragonina ha acollit la segona jornada d’aquest Fòrum. La primera es va celebrar ahir a Foment del Treball Nacional.

Així, durant dos dies Barcelona i Tarragona han reunit a representants de la societat civil, de les administracions públiques i del món econòmic i cultural d’Espanya i Corea.

El Fòrum Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació que té com a objectiu principal potenciar les relacions bilaterals, a més d’explorar oportunitats de col·laboració i impulsar les relacions entre les respectives societats civils. Val a dir que l’edició de l’any passat es va celebrar a Seül i va comptar amb la presència del president del govern, Pedro Sánchez.

En la seva intervenció de benvinguda Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha posat en valor la trajectòria internacional de la Corporació pel que fa a l’organització de missions empresarials a Àfrica, Àsia i Amèrica, que atrauen l’interès d’exportadors d’arreu de l’Estat.

Roigé ha recordat els llaços comercials de Corea amb Tarragona, a través del Port, punt d’arribada a Europa de vehicles fabricats en aquell mercat asiàtic. I ha afegit que “la inversió de 1.200 milions d’euros que la firma sud-coreana Lotte Energy Materials projecta molt a prop d'aquí, a Montroig del Camp, contribuirà, encara més, a consolidar i impulsar la relació empresarial i també social i cultural entre les nostres dues economies.”

En les diferents sessions del Fòrum hi han participat representants de l’Institute of Foreign Affairs and National Security, del Korea National Diplomatic Academy, Centre for Security, Diplomacy and Strategy, (CSDS) Brussels School of Governance, Centre for Indo-Pacific Studies, Sejong Institute, Korea Trade- Investment Promotion Agency, Salle Technova, Digital Innovation Group, Korea International Trade Association, Cineasia, Research Centre, Korean Film Council, Big Bang Contents Inc, Oficina Tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, Korea Institute of Energy Technology Avaluations and Plannig, a més de la Cambra de Tarragona i la Cámara de Comercio d’Espanya.

El Fòrum l’han organitzat Casa Àsia, Korea Foundation i Hankuk University of Foreing Studies, amb el suport dels Ministeris d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació i les ambaixades dels dos països. Aquesta quinzena edició també compta amb la col·laboració de Foment del Treball Nacional, Cambra de Tarragona, la Subdelegació del Govern a Tarragona i la Cambra de Comerç d’Espanya.

A la foto, les delegacions coreana i espanyola amb diferents representants institucionals del territori.


Segueix-nos!

Agenda