Notícies de la Cambra

Prop de 120.000 creueristes arribaran enguany a Tarragona

La Cambra de Tarragona ha pres part a la reunió dels representants institucionals i empresarials que integren la Taula Institucional de Creuers amb l’objectiu d’analitzar l’inici i perspectives de la temporada 2023.

El Port preveu l’arribada de 58 creuers i 118.000 passatgers durant la temporada que, tot just, acaba de començar i que finalitzarà a mitjans de desembre.

Per a la Taula Institucional de Creuers “aquestes dades són un senyal de la recuperació del sector, que s’apropen a les millors xifres pre-pandèmiques, però que es troben lluny dels volums de programes de creuers més participats d’altres ports de la Mediterrània, tant en termes d'impacte demogràfic com mediambiental.”

La principal novetat d’aquesta temporada són les 26 escales directes d’MSC Cruceros al Port de Tarragona que s’estima mouran 28.000 persones, 14.000 d’embarcament i 14.000 de desembarcament.

Durant la temporada 2022 l’impacte econòmic al territori per l’arribada de creueristes va superar els cinc milions d’euros. Aquestes arribades ajuden a desestacionalitzar la temporada turística com ho demostren la major concentració d’escales en els mesos previs i posteriors a juliol i agost. L’any passat, de les 35 escales totals, 11 van ser arribades registrades abans, entre març i a juny, i 20 després dels mesos àlgids de l’estiu, de setembre a novembre.

Enguany, les 58 escales previstes també es concentren en els mesos d’inici i final de la temporada turística. Així, els mesos amb més escales seran maig (12 escales, 18.365 passatgers), setembre (9 escales, 20.584 passatgers) i octubre (13 escales, 23.183 passatgers). I els mesos de juny, juliol i agost, només registraran 5 escales cadascun.


Segueix-nos!

Agenda