Notícies de la Cambra

Roigé posa en valor les inversions en el pregó de Constantí

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha ressaltat l’embranzida inversora del municipi de Constantí prevista fins el 2026, durant el pregó de la Festa Major d’Hivern. Roigé ha fet un repàs de les inversions realitzades i previstes després de la pandèmia de la covid entre el període 2021 a 2026 al municipi.

Així mateix, en el seu discurs ha destacat les futures instal·lacions empresarials industrials i logístiques d’Amazon, G-Park Constantí (del grup GLP), la plataforma logística dels grups Nuveen i Scanell, la futura planta de pretractament de l’Agència Catalana de Residus i la implantació de la plataforma de la cadena de distribució alimentària de LIDL, propera a les Gavarres, però en terme de Constantí.

La presidenta de la Cambra també ha donat importància als projectes de sostenibilitat energètica previstos de desenvolupar com el projecte de la Vall de l’Hidrogen entre la Pobla de Mafumet i Constantí, la planta solar fotovoltaica del Projecte Constantí 42, el parc solar previst als espais de l’Aeroport de Reus en terrenys principalment de Constantí, o la comunitat energètica prevista d’implantar aprofitant les teulades de les indústries logístiques del polígon Constantí.

Totes aquestes inversions produïdes després de la pandèmia de la covid sumen un total de nou projectes, una nova urbanització de 52 hectàrees de sòl, i la construcció de 658 mil metres quadrats de superfície construïda en parcel.la.

Les inversions empresarials esmentades assoleixen una inversió estimada de 855 milions d’euros, amb un rati inversor de 142 milions d’euros per any. I un total de 662 nous llocs de treball, a més de 2.500 llocs de treball indirectes durant un període de sis anys.

Laura Roigé va posar de manifest que aquestes inversions representen una gran oportunitat per Constantí, però que també comporten una sèrie de reptes a treball des del territori. Primer, adaptar-nos a les noves necessitats de mà d’obra que demandaran aquests grups empresarials. Segon, entendre la nova logística com un generador de feines qualificades, amb alta tecnificació i elevada mà d’obra. Tercer, buscar la cohesió social promovent la contractació dels nous llocs de treball als col·lectius més desafavorits, sempre que sigui possible, per promoure una major  integració social.

I, per últim, la presidenta de la Cambra ha incidit en la necessitat que Constantí exerceixi una posició territorial més forta, perquè el municipi és una peça clau sense la qual no es pot planificar el futur territorial i socioeconòmic del Camp de Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda