Notícies de la Cambra

La Cambra fa balanç de 2022 a l'Esmorzar amb la Premsa

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha fet balanç de les accions més significatives impulsades per la Corporació tarragonina al llarg de 2022. I ho ha fet en el marc del tradicional Esmorzar de Nadal amb la Premsa.

Aquesta ha estat la seva intervenció:

INTERNACIONAL

L’any vinent organitzarem 15 missions comercials, la xifra més alta mai assolida i visitarem un total de 30 països, la majoria d’Àfrica, però també anirem a Àsia i Amèrica.

Enguany hem organitzat 14 missions, hem anat a 26 països amb prop de 150 empreses participants procedents de Tarragona, Catalunya i Espanya.

Recordeu que la Cambra de Tarragona és líder nacional en els mercats africans, sobretot en els subsaharians, pel que fa al coneixement i experiència, de més de 30 anys, en aquells mercats.

Una dilatada trajectòria que ha estat reconeguda per les Cambres de Comerç espanyoles que enguany ens han concedit el Premi a la Internacionalització, en superar a les Cambres de Madrid, Sevilla i València, que eren les altres finalistes.

FORMACIÓ

Prop de 4.000 persones han participat a les dues Fires de l’Ocupació que enguany s’han organitzat al Baix Penedès, amb 36 empreses, i a Tarragona, amb 60 empreses.

Les Fires de l’Ocupació, la principal plataforma laboral del sud de Catalunya, posen en contacte a persones que busquen feina, o volen canviar la que ja tenen, amb empreses que necessiten contractar.

També des de Formació s’han organitzat prop d’un centenar de cursos diferents, s’han impartit 6.600 hores lectives i hem format a un miler d’alumnes.

PREMI A L’EXCEL·LÈNCIA EMPRESARIAL

El passat mes d’octubre vam organitzat la primera edició dels Premis a l’Excel·lència Empresarial, que amplien el radi d’acció dels Premis a la Internacionalització, que hem organitzat en els darrers 30 anys.

Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia, ha estat el primer convidat d’honor en aquest nova etapa dels Premis.

DIGITAL

Aquest mateix any hem posat en marxa l’Oficina Acelera Pyme, la primera de les Comarques de Tarragona, i una nova àrea de negoci pionera al territori, Cambra 360, amb l’objectiu d’impulsar i acompanyar en la transformació digital de les empreses, mitjançant l’adopció d’una cultura d´ús i aprofitament de les TIC en les estratègies de les organitzacions.

Hem realitzat ja més de 200 assessoraments personalitzats i organitzat més de 20 jornades de sensibilització i informació que han estat seguides per més de 500 persones.

INFRAESTRUCTURES

Hem participat activament a la trobada Vull Corredor, celebrada recentment a Barcelona a la que hi han assistit més d’un miler d’empresaris de Catalunya, València, Múrcia i Andalusia per defensar i reclamar una infraestructura decisiva com és el Corredor del Mediterrani.

En aquest mateix sentit, hem signat acords de col·laboració amb les Cambres de Teruel, Castelló i Lleida per impulsar accions conjuntes a favor del desenvolupament d’infraestructures que ens són estratègiques per garantir el desenvolupament econòmic i la mobilitat de les persones.

I des de la Taula de Creuers seguim aportant la nostra experiència a favor de l’increment de l’activitat creuerística al Port.

TERRITORI

Durant el 2022, la Cambra de Tarragona ha continuïtat enfortint la xarxa territorial entre empreses i administracions amb les següents accions:

Cinc campanyes de dinamització comercial a Altafulla, la Bisbal del Penedès, la Canonja, Arrellats food fest (Tarragonès i Baix Penedès) i el projecte Tarragona Ciutat de Compres.

Tres campanyes de bons descompte per incentivar el consum a Calafell, el Vendrell i Cunit.

12 jornades de formacions pel sector comercial amb 350 establiments participants.

Impuls de les àrees industrials: Tarragona (Entrevies, PP-13, Francolí i Riu Clar), Constantí i la Bisbal del Penedès.

També hem atès 82 idees de negoci d’emprenedors.

I la setmana passada vam acollir un acte unitari a favor del projecte de Hard Rock a la Costa Daurada.

BON DIA

Acabarem l’any havent organitzat 15 jornades del “Bon dia Tarragona” que han arribat a més de 600 persones, ja sigui en els formats presencial o virtual.


Segueix-nos!

Agenda