Notícies de la Cambra

Carburos Metálicos, nova empresa Premium de la Cambra

Carburos Metálicos, companyia líder al sector de gasos industrials i medicinals a Espanya que forma part del Grup Air Products, ha signat un conveni amb la Cambra de Tarragona a partir del qual es donarà suport a les iniciatives que, en matèria de dinamització econòmica, vertebració del territori i foment de la internacionalització de les empreses, porta a terme la Corporació tarragonina.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i Ignacio Torres, director supply chain de Carburos Metálicos, han formalitzat aquest acord a través dels convenis Premium, amb els quals la Cambra de Tarragona està creant tot un seguit de sinèrgies amb les principals empreses de les Comarques de Tarragona, o amb aquelles amb interessos al territori per tal d’assolir el múscul necessari per mantenir l’impuls de l’economia al servei de l’emprenedoria a la ciutat.

“A Carburos Metálicos apostem per Tarragona, un territori emblemàtic per a la companyia al que estem vinculats des de fa dècades. Contribuirem activament a que Tarragona tingui un paper clau en la transició energètica i els reptes mediambientals que afrontem, com la descarbonització de l'economia. Ens sentim honrats i orgullosos de formar part de la Cambra de Tarragona i aportar el nostre granet de sorra per ajudar a dinamitzar el teixit empresarial del territori”, ha explicat Ignacio Torres, director supply chain de Carburos Metálicos.

Aquest vincle assolit se suma als molts altres realitzats amb anterioritat per part d’una companyia que està present al Camp de Tarragona des del 1958. D’ençà aleshores, Carburos Metálicos ha participat en diferents projectes i iniciatives dirigides tant al seu equip humà com a l'entorn més proper. De la mateixa manera, la companyia és present en organitzacions sectorials de referència de la zona, com l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i d'altres com la Vall de l'Hidrogen de Catalunya que busquen donar protagonisme al teixit industrial en el procés de transició energètica.

Pel que fa a l’activitat de la companyia, Tarragona és a dia d’avui un dels principals nuclis de Carburos Metálicos que compta amb cinc plantes de producció a la zona on s'obté des d'oxigen medicinal i hidrogen destinat a la mobilitat fins a CO2 que s'utilitza al sector de l'alimentació i de begudes, entre altres gasos.

D’altra banda, la companyia també ha engegat recentment la campanya 'Movem Tarragona', adreçada tant al teixit empresarial de la província com al conjunt de la societat, amb la qual pretén dinamitzar el teixit industrial de la regió a través de diferents iniciatives com l'inici de la construcció al llarg del 2022 de la que serà la primera hidrogenera pública de la província. Es tracta d'una aposta decidida per Tarragona davant del convenciment que exercirà un paper molt rellevant a l'àmbit de l'economia de l'H2 com a centre de producció i investigació.

Carburos Metálicos, que aquest any celebra el seu 125è aniversari amb la mirada posada en la transició energètica, lidera actualment el desenvolupament de la nova mobilitat amb H2 al territori nacional, ja que compta amb les capacitats necessàries per produir-lo, distribuir-lo i portar-lo fins al dipòsit dels vehicles per mitjà de les seves pròpies hidrogeneres.

Tanmateix, és membre de diferents associacions que promouen l'economia de l'H2 i participa activament a les taules d'hidrogen de diverses comunitats autònomes creades per impulsar projectes en el marc del Full de ruta de l'hidrogen establert pel Govern central. De la mateixa manera, Carburos Metálicos és patró de la Càtedra d'Estudis sobre l'Hidrogen creada per la Universitat Pontifícia Comillas per estudiar el paper d'aquest vector energètic en la transició a una economia descarbonitzada i també col·labora amb la Universitat Rovira i Virgili com a sponsor del Màster Interuniversitari en Tecnologies d'Hidrogen.

La companyia forma part del productor d'H2 més gran a escala mundial, el Grup Air Products, que ha participat des del 1993 en més de 250 projectes d'estacions de servei d'hidrogen a una vintena de països. També disposa de la xarxa mundial més gran de distribució canalitzada d'H2 i una àmplia cartera de patents relacionades amb el seu proveïment, per la qual cosa és present en tota la seva cadena de valor. Actualment, les tecnologies de proveïment d'Air Products proporcionen més d’1,5 milions de recàrregues d'H2 a l'any.

Sobre Carburos Metálicos

Carburos Metálicos és una companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals que produeix, distribueix i ven gasos per a múltiples sectors: metal·lúrgia, vidre, aigües, alimentació, medicinal, energia, petroquímica, laboratoris, congelació, refrigeració, enologia, lleure i begudes. La companyia aporta una àmplia gamma de productes, solucions i serveis als clients, així com materials i equips destinats a les aplicacions d'aquests gasos.

Fundada el 1897, Carburos Metálicos fa 125 anys que està al servei de la indústria del nostre país i sempre ha mantingut un fort vincle amb la societat. Actualment, és líder al sector de gasos industrials i medicinals a Espanya i un referent al sector químic en qüestions de seguretat, innovació i sostenibilitat.

Carburos Metálicos compta amb un equip de més de 700 professionals a Espanya, una capacitat diària de producció de més de 1.200 tones de gas liquat (mtpd), 12 plantes de producció, 14 plantes d'envasament, 2 laboratoris de gasos d'alta puresa i un centre d'R+D ubicat a Bellaterra (Barcelona) que donen servei a més de 100.000 clients. Des del 1995, la companyia pertany al grup nord-americà Air Products (NYSE:APD).

Air Products és una de les companyies de gasos industrials líders al món, on opera des de fa 80 anys. La companyia proporciona gasos industrials i l'equip necessari a dotzenes de sectors productius, entre els quals s'inclouen les indústries refinera i petroquímica, metal·lúrgica, de components electrònics o d'alimentació i begudes. Air Products també és el proveïdor líder mundial d’equips i tecnologia de gas natural liquat. Així mateix, desenvolupa alguns dels projectes més grans del món de gasificació, captura de CO2 i hidrogen lliure de carboni per impulsar la mobilitat i la transició energètica.

El grup va registrar unes vendes de 10.300 milions de dòlars el 2021 per les seves activitats a més de 50 països i compta actualment amb una capitalització de mercat al voltant dels 55.000 milions de dòlars. Més de 20.000 empleats d'orígens diversos, apassionats, compromesos i amb talent es guien per la finalitat d'Air Products de crear solucions innovadores que beneficiïn el medi ambient, millorin la sostenibilitat i donin resposta als desafiaments a què s'enfronten els clients, les comunitats i el món.


Segueix-nos!

Agenda