Notícies de la Cambra

“El comerç com a estratègia de ciutat”

Article d’opinió signat per Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona.

“Seria del tot impossible entendre la realitat de Tarragona sense associar-la estretament a la del seu teixit comercial. De fet, aquesta és l’essència primera de les ciutats mediterrànies.

Us imagineu uns carrers sense la vida, llum, moviment, alegria i seguretat... que li donen els establiments comercials? Des de la Cambra de Tarragona no volem renunciar pas a aquesta manera tant nostra d’entendre el bategar d’una ciutat. Per això ens preocupa, i molt, l’estat d’abandó que pateix el comerç urbà en general i la Rambla Nova en particular, la nostra principal artèria. Veure el degoteig de botigues que van tancant i escoltar l’angoixa dels professionals per un futur que intueixen incert hauria de fer saltar les alarmes de totes les administracions. La local, la primera.

Fa unes setmanes vam presentar a l’opinió pública una bateria de mesures per reactivar el comerç i, per extensió, la resta de sectors productius que viuen, justament, del dinamisme a les places i carrers. Parlàvem de gratuïtat d’aparcaments la tarda-nit dels dissabtes, declarar Tarragona ciutat turística a efectes​ d'horaris comercials, potenciar els creuers, apostar pel concepte especialitzat de botigues amables, impulsar promocions aprofitant les sinergies de ciutat, relligar els diferents nuclis comercials de la ciutat, convertir la digitalització en una eina al servei de tots aquests objectius i buscar la complicitat de l’ajuntament per fer que obrir i mantenir una botiga no sigui una lluita diària contra els elements.

Assolir això passa per fer de la promoció del comerç una estratègia de ciutat. Fomentant activament l’oferta que tenim, treballant per captar també les grans inversions, incentivant l’obertura de negocis, relligant bé tots els models comercials i posant les facilitats que calgui per aconseguir que doni gust aixecar la persiana cada matí.

Malgrat tot a la Cambra som optimistes. I aquesta visió del que som i del que hauríem i podríem ser ens empeny a no defallir i a encarar el 2020 amb la força i el convenciment de que nosaltres ens hi esforçarem tot el que calgui”.


Segueix-nos!

Agenda