Notícies de la Cambra

Més d'un centenar d'assistents a la Fira de l’FP Dual

Èxit de la primera edició de la Fira de l’FP Dual de Tarragona. Una iniciativa impulsada per la Corporació tarragonina, Cámara de España i la Unió Europea amb el suport de la Fundación Bertelsmann i la participació dels INS Pere Martell, Comte de Rius, Vidal i Barraquer, Cal·lípolis, Andreu Nin, Escola Joan XXIII, Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. La benvinguda a la jornada ha anat a càrrec de Joan Aregio, membre del Comitè Executiu i conseller de Formació de la Cambra de Tarragona.

La jornada ha superat totes les previsions amb una inscripció de prop de 150 persones que han assistit a les taules d’assessorament, han escoltat a “ambaixadors” de l’FP Dual  i conegut casos d’èxit d’empreses com ara Idiada Applus, Repsol Petróleo, Grupo Navec o Transports J. Gorgori.

Aquesta jornada ha tingut com a objectiu posar en valor els actius que per a la empresa li suposa aprofitar tot els avantatges de l’FP Dual.

Què suposa l’FP Dual per a les empreses?

Les empreses necessiten perfils cada vegada més especialitzats però, moltes vegades, no troben joves amb una formació que encaixi específicament amb les seves necessitats. Davant aquesta situació, l’FP Dual apareix com una solució al problema.

L'FP Dual és una oportunitat per crear una "pedrera" de futurs empleats qualificats. Això implica un estalvi en els costos de selecció externs d'empleats a més d’un estalvi en els costos d'adaptació dels empleats als llocs de treball.

Quan l’FP Dual s'impulsa des d'un clúster o una associació empresarial local, pot ajudar a elevar el nivell de qualificació dels empleats d'aquests sectors econòmics.

La Formació Professional Dual és una modalitat de formació professional en la qual els alumnes passen més de la tercera part de la seva formació a l'empresa com a aprenents. La formació de l'alumne és supervisada en tot moment per dos tutors. Un centre educatiu i un altre de l'empresa.


Segueix-nos!

Agenda