Notícies de la Cambra

VÍDEO. “Torna l’era del ferrocarril”, amb Pere Macias

Pere Macias, Comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies, ha pres part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona.

Macias ha parlat de “Torna l’era del ferrocarril. Ara Tarragona” i en el decurs de la seva intervenció Pere Macias ha fet referència al paper que pot jugar el ferrocarril en la societat del segle XXI. Els serveis urbans i suburbans, els intercity i les mercaderies com a segments en els quals el ferrocarril és plenament competitiu.

Ha parlat, també, dels grans reptes que hi ha plantejats de cara a aconseguir que el ferrocarril respongui a les necessitats de la societat tarragonina, així com el que suposarà el traspàs integral de Rodalies a la Generalitat.

Nascut a Olot l’any 1956, Pere Macias és doctor en Enginyeria de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i director estratègic del Projecte de connexió de les xarxes tramviàries per la Diagonal.

Va ser alcalde d’Olot entre els anys 1984 i 1996 i té una llarga experiència en l’àmbit polític i institucional. Va ser president de la Diputació de Girona entre els anys 1994 i 1996, conseller de Medi Ambient entre els anys 1996 i 1997, conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 1997 i el 2001, senador entre el 2004 i el 2008 i diputat al Congrés entre el 2008 i el 2015.

També va ser president de l’Autoritat del Transport Metropolità entre els anys 1997 i 2001, des d’on va impulsar la integració tarifària.

Els Bon dia Tarragona són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol, Caixabank i el Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic i Yzaguirre.


Segueix-nos!

Agenda