Notícies de la Cambra

Últimes places. El 25 de febrer tornarem a Nigèria i Ghana

Del 25 de febrer a l’1 de març la Cambra de Tarragona estarà a Nigèria i Ghana de missió comercial. Val a dir que són destins prou coneguts per la Corporació tarragonina. De fet, a Nigèria hi hem estat en 22 ocasions i a Ghana un total de 24.

Tal i com assenyala Roberto Barros, director d’Internacional, “Nigèria, amb més de 200 milions d'habitants, continua fent un gran esforç per diversificar la seva economia, en un intent per reduir la dependència del petroli. A més, s’està industrialitzant progressivament, la qual cosa obre moltes oportunitats a les empreses espanyoles. Considerem que és un gran moment per prospectar aquest mercat, atès el seu paper de primera economia africana, que la convertirà en la més forta del continent.

Ghana, per la seva banda, segueix cridant poderosament l'atenció dels empresaris espanyols. En arribar a Accra, ja advertim les possibilitats que pot oferir el país, ja que la capital té un aspecte que dista molt d'altres ciutats africanes. La prospecció de petroli, gas, i les inversions en infraestructures estan creixent.

A més, l'estabilitat política ofereix un plus de credibilitat al país i certa seguretat en les inversions. Ha tingut un desenvolupament espectacular els últims anys (aprofitant-se dels problemes de Costa d'Ivori), i encara que el seu país veí ha recuperat protagonisme, el creixement dels últims anys l'ha convertit definitivament en un gran objectiu de l'empresa espanyola. Amb el seu programa d'industrialització en marxa, volen deixar de costat la seva gran dependència de les importacions. Això suposa moltes oportunitats ja que necessiten molta ajuda en tecnologia, know-how, maquinària...”

Les missions de la Cambra són multisectorials i estan obertes a exportadors d’arreu de l’Estat.

A la foto, monument als productors ghanesos de cacau.


Segueix-nos!

Agenda