Notícies de la Cambra

Messer, nova Empresa Premium de la Cambra

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i Rubén Folgado, director general de Messer Ibérica, han signat el conveni Premium de la Cambra de Tarragona. Un acord pel qual Messer farà costat a aquelles iniciatives que en matèria de dinamització econòmica, vertebració del territori, transformació digital i foment de la internacionalització de les empreses s'impulsen des de la Corporació tarragonina.

Messer és l’empresa privada de gasos industrials i medicinals més gran del món. Es va fundar el 1898 a Alemanya i té la seu a Bad Soden, prop de Frankfurt.

Els Gasos for Life de Messer satisfan les necessitats de clients de múltiples sectors com la indústria, protecció del medi ambient, el sector sanitari, la indústria alimentària, la tecnologia de soldadura i tall, investigació i ciència. Com a actor global i amb una plantilla de més d’11.000 persones, Messer ofereix els seus productes i serveis sostenibles a Europa, Àsia i Amèrica.

Messer Ibérica desenvolupa la seva activitat des del 1970 al pol químic de Tarragona, el més gran del sud d'Europa, on acaba d'inaugurar la cinquena planta de producció de gasos destil·lats de l'aire, Air Separation Unit (ASU, per les sigles en anglès). Totes les plantes ASU estan connectades a una xarxa pròpia de gasoductes per subministrar a les grans companyies químiques i petroquímiques del polígon.

A més, compta amb grans plantes de liquació al Camp de Tarragona i plantes d’envasat de gasos a Vila-seca, Alacant i Navarra. Comercialitza els seus productes de manera directa i mitjançant una àmplia xarxa de distribuïdors a tota la Península Ibèrica. Els gasos són tan importants com l'aigua i l'electricitat a la majoria dels processos industrials i tenen un paper significatiu en la seva descarbonització, per exemple, mitjançant l'ús d'hidrogen verd. Messer ofereix una de les carteres de productes més grans del mercat i desenvolupa i optimitza tecnologies d'aplicació per a gasos als seus centres tecnològics.

Amb els convenis Premium, la institució que presideix Laura Roigé està creant tot un seguit de sinèrgies amb les principals empreses de les Comarques de Tarragona, o amb aquelles amb interessos al territori. Assolint d'aquesta manera el múscul necessari per seguir fent de la Cambra de Tarragona un proactiu referent de la societat civil en l'impuls de l'economia i al servei de l'emprenedoria.


Segueix-nos!

Agenda