Notícies de la Cambra

Carburos Metálicos, Empresa Premium de la Cambra

Carburos Metálicos, companyia líder al sector de gasos industrials i medicinals a Espanya que forma part del Grup Air Products, ha renovat el conveni Premium que va subscriure l'any passat amb la Cambra de Tarragona. L'acord permet donar continuïtat a diverses iniciatives que, en matèria de dinamització econòmica, vertebració del territori i foment de la internacionalització de les empreses, porta a terme la Corporació tarragonina.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i Ignacio Torres, director de Supply Chain de Carburos Metálicos, han formalitzat l'acord a través dels convenis Premium amb què la Cambra de Tarragona col·labora amb les principals empreses de les Comarques de Tarragona o amb aquelles amb interessos al territori per mantenir l'impuls de l'economia al servei de l'emprenedoria.

“Durant el passat any hem col·laborat en diferents iniciatives de la Cambra, com la nostra participació al Bon dia Tarragona, on vam exposar la nostra aposta per l'hidrogen, la captura del CO2 i vam debatre sobre el potencial d'aquest territori per liderar la descarbonització de l’economia a través d’energies més netes. El balanç que fem des de Carburos Metálicos de la nostra col·laboració amb la Cambra és molt positiu i esperem continuar col·laborant amb els seus equips per dinamitzar el teixit empresarial del territori”, ha explicat Ignacio Torres.

Vinculació amb el Camp de Tarragona

Carburos Metálicos és present al Camp de Tarragona des de 1958. Des de llavors ha participat en diferents projectes i iniciatives dirigides tant al seu equip humà com a l'entorn en què opera. De la mateixa manera, la companyia està present en organitzacions sectorials de referència a la zona com l'Associació Empresarial Química de Tarragona, AEQT, i aliances com la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, la seu de la qual és a Tarragona, que busca donar protagonisme al teixit industrial en el procés de transició energètica.

Tarragona és avui un dels principals nuclis d'activitat de Carburos Metálicos on compta amb cinc plantes de producció on produeix, entre altres gasos, des de l'oxigen medicinal i l'hidrogen fins a CO2 per al sector de l'alimentació i les begudes.

D'altra banda, la companyia també ha engegat la campanya Movem Tarragona, adreçada tant a l'àmbit empresarial de la província com al conjunt de la societat, amb la qual pretén dinamitzar el teixit industrial a través de diferents iniciatives com la construcció de la que serà la primera hidrogenera pública de la demarcació. Es tracta d'una aposta decidida per Tarragona davant el convenciment que exercirà un paper molt rellevant en l'àmbit de l'economia de l'hidrogen com a centre de producció i investigació.

Carburos Metálicos lidera actualment el desenvolupament de la nova mobilitat amb hidrogen al territori nacional, ja que compta amb les capacitats necessàries per produir-lo, distribuir-lo i portar-lo fins al dipòsit dels vehicles per mitjà de les seves pròpies hidrogeneres.

Així mateix, és membre de diferents associacions que promouen l'economia de l'hidrogen i participa activament a les taules d'hidrogen de diverses comunitats autònomes creades per impulsar projectes en el marc del Full de ruta de l'hidrogen establert pel Govern central. De la mateixa manera, la companyia és patró de la Càtedra d'Estudis sobre l'Hidrogen creada per la Universidad Pontificia Comillas per estudiar el paper d'aquest vector energètic en la transició a una economia descarbonitzada i també col·labora amb la Universitat Rovira i Virgili com a sponsor del Màster Interuniversitari en Tecnologies d´Hidrogen.

Carburos Metálicos forma part del productor d'hidrogen més gran a escala mundial, el Grup Air Products, que ha participat des de 1993 en més de 250 projectes d'estacions de servei d'hidrogen en una vintena de països. També disposa de la xarxa mundial més gran de distribució canalitzada d'aquest gas i una àmplia cartera de patents relacionades amb el seu proveïment, per la qual cosa és present en tota la seva cadena de valor. Actualment, les tecnologies d'abastament d'Air Products proporcionen més d'1,5 milions de recàrregues d'hidrogen cada any.

Sobre Carburos Metálicos

Carburos Metálicos és una companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals que produeix, distribueix i ven gasos per a múltiples sectors: metal·lúrgia, vidre, aigües, alimentació, medicinal, energia, petroquímica, laboratoris, congelació, refrigeració, enologia, lleure i begudes. La companyia aporta una àmplia gamma de productes, solucions i serveis als clients, així com materials i equips destinats a les aplicacions d'aquests gasos.

Fundada el 1897, Carburos Metálicos porta més de 125 anys al servei de la indústria del nostre país i sempre ha mantingut un estret llaç amb la societat. Actualment, és líder al sector de gasos industrials i medicinals a Espanya i un referent al sector químic en qüestions de seguretat, innovació i sostenibilitat.

Carburos Metálicos compta amb un equip de més de 700 professionals a Espanya, una capacitat diària de producció de més de 1.200 tones de gas liquat (mtpd), 13 plantes de producció, 14 plantes d'envasament, dos laboratoris de gasos d'alta puresa i un centre d'R+D ubicat a Bellaterra, Barcelona, que donen servei a més de 100.000 clients. Des del 1995, la companyia pertany al grup nord-americà Air Products (NYSE:APD).

Air Products (NYSE:APD) és una empresa de gasos industrials líder al món, amb més de 80 anys d'activitat, centrada en el subministrament d'energia, el medi ambient i els mercats emergents. La companyia té dos pilars de creixement impulsats per la sostenibilitat: l'activitat base d'Air Products és proporcionar gasos industrials essencials, els equips relacionats i la seva experiència en aplicacions a clients en dotzenes de sectors productius, entre els quals hi ha les indústries del refinat, la química, la metal·lúrgica, l'electrònica, la manufacturera i l'alimentària; la companyia també desenvolupa, dissenya, construeix, posseeix i opera alguns dels majors projectes de gas industrial i captura de carboni del món, subministrant hidrogen net a escala mundial per al transport global, els mercats industrials i la transició energètica en general. A més, Air Products és líder mundial en el subministrament de tecnologia i equips de procés de gas natural liquat, i subministra globalment turbo maquinària, sistemes de membrana i contenidors criogènics.

El grup Air Products va registrar unes vendes de 12.700 milions de dòlars el 2022 per les seves activitats a més de 50 països i compta actualment amb una capitalització de mercat de més de 60.000 milions de dòlars. Més de 21.000 empleats d'orígens diversos, apassionats, compromesos i amb talent es guien pel propòsit d'Air Products de crear solucions innovadores que beneficiïn el medi ambient, millorar la sostenibilitat i reimaginar allò que és possible per donar resposta als desafiaments als quals s’enfronten els clients, les comunitats on opera i el món en general.

A la foto, i d’esquerra a dreta, Miquel Lope, director general de Carburos Metálicos; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i Ignacio Torres, director de Supply Chain de Carburos Metálicos.


Segueix-nos!

Agenda