Notícies de la Cambra

El director de l’ACA, el 28 d’abril al Bon dia

Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua, ACA, vindrà a la Cambra de Tarragona el proper 28 d’abril a les 9 del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona, que organitza la Corporació tarragonina en format híbrid.

Reyes parlarà de “L’aigua regenerada, un recurs estratègic en el context d’emergència climàtica”. I en el decurs de la seva intervenció explicarà que l’aigua regenerada és un recurs no convencional estratègic i un dels eixos essencials de les polítiques de l’aigua per reduir el dèficit hídric, ja que evita agafar-la del medi, especialment en èpoques de sequera, i permet incrementar la disponibilitat i mantenir millor els cabals dels rius i les reserves d’aigua en els embassaments.

Per això forma part del sumatori d’alternatives (juntament amb la dessalinització, l’estalvi, l’eficiència i la recuperació de pous i aqüífers) per reduir el dèficit hídric i és un dels eixos essencials de les polítiques de l’aigua i dels plans i programes que impulsa el Govern en matèria d’aigua i ho serà més encara en el context d’emergència climàtica i davant la previsible reducció de cabals als rius i aqüífers.

Samuel Reyes, director de l’ACA, és llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i PDD pel IESE.

Amb més de 12 anys d’experiència en l’àmbit del medi ambient i els serveis públics, set dels quals ocupant càrrecs de responsabilitat, ha treballat en projectes estratègics, municipals i sectorials de la Generalitat de Catalunya.

Ha desenvolupat la seva tasca en institucions del sector públic i en diverses consultories independents de l'àmbit privat.

Té una àmplia experiència en el camp de la gestió de l’aigua, adquirida mitjançant el seu pas per l’ACA entre 2014 i 2019, ocupant el càrrec d’adjunt al director i durant els darrers dos anys donant suport al món local en la gestió del cicle urbà de l’aigua.

Els Bon dia són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol, CaixaBank i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic i Yzaguirre.


Segueix-nos!

Agenda