Notícies de la Cambra

Directius de Clariant visiten la Cambra

Borja Pérez, director de Clariant a Tarragona, ha visitat la Cambra on ha estat rebut per Laura Roigé, presidenta, que s’ha interessat pels projectes de futur de la companyia.

La multinacional química suïssa considera el centre de treball ubicat al Polígon Petroquímic Sud com a estratègic per a la Unitat de Negoci Care Chemicals a Europa, Pròxim Orient i Àfrica, i de referència a nivell mundial per als segments de cosmètica, cura de la llar, aplicacions industrials, mineria i petroli.

De fet, Pérez ha explicat en quins productes hi col·labora Clariant. I és a Tarragona es fabriquen un gran nombre d’especialitats químiques innovadores d’alt valor afegit que s’exporten, en un 95 per cent, a tot el món; tensioactius no-iònics (productes derivats de l'òxid d'etilè o propilè), compostos base per a la producció de conegudes marques de productes de cosmètica, additius essencials per a l'exploració de pous de petroli i gas, així com la posterior refinació, activadors dels detergents, emulsionants i dispersants per a fitosanitaris... I també productes naturals com l'esqualè per a aplicacions al sector de la cosmètica entre d'altres.

En els darrers anys Clariant, Empresa Premium de la Cambra, està desenvolupant també productes més sostenibles, a partir de matèries primeres amb origen verd amb els que volen continuar focalitzant-se en el futur. També en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, confien en la segona meitat del 2023 poder comptar amb un camp solar per a autoconsum.

El director de Clariant a Tarragona ha afegit que “la nostra àmplia gamma de productes i les múltiples aplicacions d'aquests ens permet assegurar que no hi ha indústria que no requereixi algun dels productes que es fabriquen a Clariant Tarragona.”

A la foto, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona i Borja Pérez, director de Clariant a Tarragona, acompanyats per Adserà Sumalla, director de Producció, Josep Salsench, responsable de Serveis Generals i Daniel Martín, director i secretari general de la Cambra de Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda