Notícies de la Cambra

VÍDEO. A la Cambra hem parlat del Metavers i les realitats esteses

Juan Carlos Lorente, director de Disseny a Cineproad, ha pres part a una nova edició del cicle de jornades Accelera Pime, que organitza la Cambra de Tarragona. Ha parlat de “Què és el Metavers i com podem aplicar la realitat virtual i augmentada a l’empresa”. En la seva intervenció, molt dinàmica, ha posat en valor el potencial de conceptes com ara el Metavers les Realitats Esteses (realitat virtual i realitat augmentada), tot posant exemples de casos d’èxit.

Des de fa més 12 anys Juan Carlos Lorente es dedica a implementar noves tecnologies a l’estudi i la difusió del patrimoni com són l’aplicació de fotogrametria i realitat augmentada en abrics d’art rupestre per a mostrar als visitants figures que no es poden veure correctament i d’aquesta forma poder interpretar-les.

Desenvolupament de projectes educatius en els que la realitat augmentada fa que els elements patrimonials surtin dels llibres i puguin inspeccionar-se en 3D. Reconstrucció en 3D d’immobles i jaciments arqueològics en diferents moments històrics mitjançant Realitat Virtual.

Les jornades Accelera Pime són una iniciativa de la Cambra de Tarragona i formen part del ventall d’accions a favor de la transformació digital de les empreses que s’impulsen des de  l’Oficina Acelera Pyme de la Cambra, la primera de les Comarques de Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda