Notícies de la Cambra

"Garanties i drets del contribuent davant una inspecció"

Ramon Chesé Macías, soci de fiscalitat espanyola i andorrana a Arche Business and Tax Law de Barcelona i d'Habtax a Tarragona, vindrà a la Cambra de Tarragona el proper 6 de maig a les 9 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona, en format híbrid.

Chesé parlarà de "Garanties i drets del contribuent davant una inspecció". I en el decurs de la seva intervenció explicarà que “en els darrers anys, l'Agència Tributària està intensificant les comprovacions a totes les empreses i professionals, ja sigui mitjançant requeriments d'informació o mitjançant procediments inspectors. El motiu de la intervenció és fer una exposició dels drets i les garanties que assisteixen el contribuent en els procediments inspectors, així com durant l'entrada als domicilis constitucionalment protegits o l'obertura de caixes de seguretat, entre altres situacions. Resulta convenient conèixer com actuar durant un procediment inspector per no veure vulnerats els nostres drets i disposar de totes les garanties en cas d'impugnació del resultat, així com de les actuacions que es poden fer amb caràcter previ i preventiu.”

Ramon Chesé és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Començà la seva carrera professional l’any 1995 dins del departament de Fiscalitat del Bufet Ribalta a Barcelona, integrant-se posteriorment l’any 2000 en el departament de Fiscalitat de Garrigues Abogados a Barcelona. L’any 2007 s’incorpora a Banco de Sabadell, com a director de l’Assessoria Fiscal, dirigint l’assessoria fiscal del grup Banc Sabadell, a on roman fins l’any 2015, en el que s’incorpora com a director de Fiscalitat del grup Andbank amb seu a Andorra. Des de l’any 2020 és soci de fiscalitat espanyola i andorrana del despatx Arche Business and Tax Law de Barcelona. A l’any 2022 ha participat en la constitució d’Habtax, que té per objecte la prestació de serveis jurídics d’assessoria fiscal amb focus a Tarragona.

Ha compatibilitzat l’exercici de la seva activitat professional amb la docència a la Facultat d’Econòmiques i Ciències Empresarials a la UNED; en el MBA de Gestió Hotelera de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en el Postgrau de Direcció Bancària de la Universitat d’Andorra. També ha estat membre del Comitè Fiscal de la Asociación Española de Banca (AEB) i de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA), així com també ha publicat diversos articles en diaris i revistes especialitzades.

Els Bon dia són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol, CaixaBank i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic i Yzaguirre.

A més, en aquesta sessió estrenem una línia de col·laboració solidària per ajudar a visualitzar la gran tasca que les ONG’s fan al nostre país i que avui té com a protagonista a Nens amb Càncer AFANOC Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda