Notícies de la Cambra

20 anys de missions a Ghana i Nigèria

La Cambra de Tarragona ha anunciat la convocatòria d’una nova missió comercial presencial a Àfrica. Concretament dels dies 20 al 25 de febrer de 2022. Els destins tenen molta importància dins la trajectòria internacional de la Corporació tarragonina i expliquen el perquè del lideratge i la influència de la Cambra a nivell nacional quan es parla d’aquell continent, i més concretament de la regió subsahariana.

“Fa 22 anys vam arribar per primera vegada a Ghana i 20 que ho vam fer a Nigèria”, puntualitza Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra de Tarragona. “En aquestes dues dècades de forts canvis econòmics i socials hem estat capaços de bastir sòlids ponts comercials que han permès apropar aquells mercats a exportadors de Tarragona, Catalunya i de la resta de l’Estat. No ha estat una tasca fàcil, però els resultats han estat molt satisfactoris, tant que hi seguim anant i consolidant la nostra presència tot ajudant a les empreses espanyoles a fer-hi negoci, aprofitant els lligams que hi hem teixit en tots aquests anys”.

Barros explica que “Nigèria, amb prop de 200 milions d'habitants, està fent un gran esforç per diversificar la seva economia, en un intent per reduir la dependència del petroli. Ho està aconseguint poc a poc. La situació està millorant paulatinament, i s'estan obrint moltes oportunitats en molts sectors. Ens sembla un gran moment per prospectar aquest mercat. No podem oblidar que ja és la primera economia africana, i està cridada a ser la més forta en aquell continent, amb diferència. Recentment s’ha aixecat la necessitat de quarantena per entrar al país, a canvi d’aportar el certificat de vacunació de la covid.

Ghana segueix cridant poderosament l'atenció dels empresaris espanyols. En arribar a Accra es detecten de seguida les possibilitats que pot oferir aquell país, atès que la capital té un aspecte molt allunyat al d’altres capitals africanes. La prospecció de petroli, gas, i les inversions en infraestructures segueixen creixent. A més, l'estabilitat política ofereix un plus de credibilitat al país i certa seguretat en les inversions. Ha tingut un desenvolupament espectacular en els últims anys, aprofitant-se dels problemes de Costa d'Ivori. I, encara que el seu país veí ha tornat a cobrar protagonisme, el creixement dels últims anys l'ha convertit, definitivament, en un gran objectiu per a l'empresa espanyola. Amb el Programa d'Industrialització en marxa, volen deixar de costat la gran dependència de les importacions. Això suposa moltes oportunitats ja que necessiten ajuda en tecnologia, know-how, maquinària...”


Segueix-nos!

Agenda