Notícies de la Cambra

CaixaBank i la Cambra treballaran plegats pels fons europeus

CaixaBank i la Cambra de Tarragona han signat un acord de col·laboració pel qual l'entitat financera donarà suport al servei d’ajuda de la Corporació tarragonina a les empreses del territori per accedir als fons europeus emmarcats dins el Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència “Espanya pot”.

L'acord signat, que estarà vigent fins al desembre de 2022, ha estat subscrit pel director comercial d’Empreses de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Antonio Asensio, pel director d’institucions de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Joaquim Macià i per la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de la Punxa, seu de la Corporació tarragonina.

El text contempla la col·laboració d'ambdues entitats per identificar àrees d'acció prioritàries, alineades amb els objectius de la Unió Europea, assessorar les empreses, així com la celebració de jornades específiques. L'acord també recull que es desenvoluparà una contínua interlocució amb l'administració i s'oferirà informació puntual a les empreses pel que fa a les convocatòries d'ajudes autonòmiques o estatals de caràcter genèric o transversal i sobre les novetats més rellevants que es vagin produint en relació amb la gestió dels fons europeus.

Els fons europeus han d'impulsar un canvi en el model productiu a favor d'un creixement sostenible i inclusiu, la transició ecològica i digital, la cohesió social i territorial i la igualtat efectiva. En aquestes inversions, les empreses poden comptar amb les diferents línies de finançament de CaixaBank.

Laura Roigé ha destacat que "des de la Cambra de Tarragona, gràcies a la col·laboració de CaixaBank, volem oferir a tot el teixit productiu del Camp de Tarragona el màxim suport per tal de que les empreses puguin aprofitar al màxim els fons europeus emmarcats en el pla “Espanya pot”.

Per la seva banda, el director comercial d’Empreses de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Antonio Asensio, ha assenyalat que "amb aquesta aliança amb la Cambra de Tarragona reforcem la nostra aposta pel teixit empresarial del Camp de Tarragona, assessorant i donant suport a iniciatives que fomentin la innovació i l'emprenedoria amb l'objectiu compartit entre tots els agents econòmics i empresarials de la demarcació de millorar la productivitat i competitivitat de les empreses ". "Des de CaixaBank sumarem la nostra capacitat i experiència amb la intenció que l'efecte positiu de les ajudes sigui encara més gran, tenim la ferma intenció de seguir formant part de la solució a la crisi actual", ha subratllat Asensio.

CaixaBank, el banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per més de 150 centres CaixaBank Empreses a tot l’Estat, tres dels quals estan ubicats a Tarragona, un a Tarragona ciutat, un a Reus i un altre a Tortosa.

En l'àmbit internacional, CaixaBank dóna suport als seus clients d’empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països que se sumen als gestors d’alta especialització -especialistes en Finançament i serveis, Comerç exterior i tresoreria, Finançament estructurat, Turisme i Negoci immobiliari- que treballen a les oficines d'Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dóna servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

A la foto, i d’esquerra a dreta, Joaquim Macià, Laura Roigé i Antonio Asensio.


Segueix-nos!

Agenda