Notícies de la Cambra

Al febrer marxarem a Nigèria i Ghana

La Cambra de Tarragona ha convocat la que serà la segona missió comercial presencial de 2021. Tindrà com a destí el continent africà, concretament Nigèria i Ghana, dels dies 14 al 20 de febrer. Tal i com recorda Roberto Barros, director d’Internacional, “aquesta serà la nostra 20ena prospecció de mercats a Nigèria i la 21ena a Ghana.” Es tracta d’una convocatòria multisectorial i oberta a exportadors d’arreu de l’Estat.

“Nigèria, amb prop de 200 milions d'habitants, segueix fent un gran esforç per diversificar la seva economia, en un intent de reduir la dependència del petroli. Ho està aconseguint a poc a poc, la situació està millorant paulatinament, i s'estan obrint moltes oportunitats en molts sectors. Ens sembla un gran moment per prospectar aquest mercat. No podem oblidar que ja és la primera economia africana, i està cridada a ser la més forta d’aquell continent, amb diferència.

Ghana segueix cridant poderosament l'atenció als empresaris espanyols. Just arribar a Accra ja es pot advertir les possibilitats que pot oferir aquell país, atès que la capital té un aspecte allunyat del d'altres capitals africanes. La prospecció de petroli, gas, i les inversions en infraestructures segueixen creixent. A més, l'estabilitat política ofereix un plus de credibilitat al país i certa seguretat en les inversions. Ha tingut un desenvolupament espectacular els últims anys (aprofitant-se dels problemes de Costa d'Ivori), i encara que el seu país veí ha tornat a cobrar protagonisme, el creixement dels últims anys l'ha convertit definitivament en un gran objectiu per a l'empresa espanyola. Amb un programa d’industrialització en marxa, volen deixar de banda la seva gran dependència de les importacions. Això suposa moltes oportunitats ja que necessiten molta ajuda en Tecnologia, know-how, maquinària...”, explica Barros.

A la foto, mesquita fabricada amb tova a Lara Banga, Ghana.


Segueix-nos!

Agenda