Notícies de la Cambra

Demanarem una oficina de turisme a Santes Creus

Aquesta reclamació ha estat exposada per Laura Roigé, presidenta de la Cambra, davant Dolors Palma, alcaldessa d’Aiguamúrcia, municipi al qual pertany el conjunt monumental de Santes Creus. I s’ha produït en el decurs de la visita a un dels àmbits locals, paisatgístics i culturals més emblemàtics dins la demarcació de la Cambra de Tarragona.

En aquest sentit, Roigé s’ha compromès a impulsar una reclamació davant de la Generalitat de Catalunya perquè s’obri al públic una oficina d’atenció turística. “No pot ser que un monument de primer ordre del patrimoni cultural europeu no disposi d’una oficina d’informació, difusió i atenció als visitants. Aquesta situació va en contra de la projecció del propi monestir cistercenc, i més encara de la generació de sinèrgies de promoció amb la resta d’activitats econòmiques del territori. Santes Creus és un centre d’atracció turístic per on passen milers de turistes anuals, no s’entén com en un moment de fort creixement del turisme de proximitat no tinguem una oficina de turisme per promocionar els allotjaments, la restauració o el comerç amb una organització turística que posi en valor i dinamitzi un actiu turístic de país com és Santes Creus”, ha dit Roigé.

La presidenta de la Cambra ha volgut conèixer la realitat econòmica del petit municipi de 901 habitants censats, i nou nuclis de població, als quals s’ha de fer front amb equipaments i serveis, i ha continuat manifestant la necessitat de convertir a Santes Creus en la plataforma de promoció per la resta del territori. Així mateix, considera també important plantejar-se “un pla director promogut per la Generalitat de Catalunya, que ordeni l’entorn monacal, on s’inclogui un pla d’inversions a fi i efecte de millorar aspectes com el paviment, la il·luminació, el manteniment de la jardineria o la retolació”.

Roigé i Palma s’han emplaçat per treballar en la millora de la dinamització de les activitats econòmiques i les activitats culturals a Santes Creus, com a motors de dinamització del territori.


Segueix-nos!

Agenda