Notícies de la Cambra

La Cambra posarà en valor els actius de Montferri

La Cambra de Tarragona ha encetat la ronda de contactes presencials, que habitualment manté amb els municipis que integren la seva demarcació cameral, i que li permeten prendre el pols a la realitat econòmica i empresarial del territori. I estudiar, així, la possibilitat d’establir sinergies i línies de col·laboració.

En aquest sentit, Laura Roigé, presidenta de la Corporació tarragonina, ha estat rebuda per José Ruiz Marín, alcalde de Montferri. Entre d’altres coses, la trobada institucional ha servit per posar en valor i impulsar els atractius del municipi durant l’etapa postcovid, atès que el turisme de proximitat està experimentant una creixent notorietat i demanda.

“Montferri és l’únic lloc on es pot admirar un obra que sintetitza tot el cosmos modernista del tarragoní Josep Maria Jujol, deixeble d’Antoni Gaudí. El santuari  de la Mare de Déu de Montserrat conté arcs parabòlics, art popular, simbologia i una història de fe increïble en la seva construcció”, ha dit Roigé. I ha afegit que “estem parlant d’un actiu turístic de primer nivell que impulsarem des de la Cambra de Tarragona, perquè ocupi el lloc que és mereix dins el modernisme català”.

Per la seva banda, José Ruiz, alcalde de Montferri, ha traslladat l’esforç que ha significat pel municipi i la seva gent aixecar aquest edifici que Jujol va dissenyar el 1925, però que no es va acabar fins el 1999. Actualment, el projecte està en fase de millora de la il·luminació i la redacció d’un pla director, que ha de servir per ordenar el turó on s’assenta el santuari, que haurà de definir l’aparcament de vehicles i la plaça central. Aquest projecte es vol que sigui respectuós amb l’obra de Jujol, però sobretot amb l’entorn i que suposi una eina de dinamització econòmica local.

Roigé ha volgut destacar la bona feina que fan molt negocis locals gràcies a la qualitat en la producció i el servei, com és el cas de la cervesa les Clandestines, els caves i vins de Vives Ambrós o la mel d’Entreflors.cat. L’experiència gastronòmica del castell de Rocamora o els allotjaments singulars com l’Eucaliptus, l’Avi Ramon o l’acollidor hotel rural spa les Vinyes a Vilardida conformen una oferta cada cop més atractiva.


Segueix-nos!

Agenda