Notícies de la Cambra

Ens hem adherit a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire

La Cambra de Tarragona s’ha adherit al Consell Assessor de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire, que impulsa Repsol amb la col·laboració de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, AEQT, i coordina l’Institut Cerdà.

Les institucions i organitzacions adherides a l’Observatori tenen accés a tota la informació validada pel Consell Assessor d'Experts i pel Comitè de Direcció de l'OQACT sobre les metodologies, abast i resultats de les anàlisis de la qualitat de l'aire. L'adhesió també permet proposar nous reptes, elements de millora i noves activitats en el marc de l'OQACT.

L’Observatori té vocació de continuar creixent en un futur proper, amb noves incorporacions de diferents agents del territori, tant públics com privats, per esdevenir en un fòrum representatiu i plural on les diferents parts implicades comparteixin informacions, dades, inquietuds... I estableixin sinèrgies i projectes conjunts que contribueixin a millorar la gestió de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona.

En aquesta línia, en les darreres setmanes diferents ajuntaments del territori han demanat la documentació necessària per a poder iniciar els tràmits d’adhesió a l’Observatori i formar part d’una experiència de coneixement i gestió mediambiental única a Europa.

L’Observatori fa un seguiment anual dels Compostos Orgànics Volàtils (COV's) dels municipis de l'entorn dels polígons petroquímics del Camp de Tarragona, mitjançant una metodologia eficient i assumible i validada internacionalment, que dirigeixen la Universitat Rovira i Virgili, URV, i l'Eurecat. Aquest seguiment que es va iniciar el 2018 es tradueix en un lnforme Observatori on es recullen tots els mesuraments realitzats per la URV, la seva anàlisi i la informació necessària per a la seva interpretació, però alhora els reptes i els objectius que tant la indústria química com el territori es volen plantejar per seguir avançant en la gestió adequada de la Qualitat de I' Aire.

Totes les accions incloses en el desenvolupament i consolidació de l'OQACT es fan amb el coneixement de la Generalitat de Catalunya, com a impulsora de la Taula de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda